Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Jaguarjeva virtualna beštija
Novosti   |   Koncepti: Jaguar Vision Gran Turismo SV
Jaguarjeva virtualna beštija
Jaguar se je lani pridružil virtualnemu svetu z Vision Gran Turismo, nova oznaka SV pa koncept pelje na dirkaške steze, virutalne, da ne bo pomote.
Artur Švarc
17. december 2020 | 12:16:00

Hiperavto ima poteze modelov C-Type, D-Type, XJR-9 in XJR-14 in napoveduje hipotetično prihodnost električnega dirkaštva.  Koncept je bil razvit virtualno z uporabo tehnologije iz Formule E in nadgrajene s simulacijskimi orodji.

Dirkalnik s štirimi elektromotorji po 350 kW premore skupaj 1400 kW in 3360 Nm navora. Do 60 mph (ali 96 km/h) po Jaguarjevih izračunih poleti v 1,65 sekunde in doseže končno hitrost 410 km/h.

Virtualni koncept meri v dolžino kar 5,54 metra, kar je skoraj meter več od lanskega “cestnega” koncepta. Podaljšek gre predvsem na račun zadka, točneje zadaj obešenega spojlerja.

Fantje pri Jaguarju so sestavili tudi repliko v naravni velikosti, da pa bi kaj takega kdaj ugledalo luč sveta, pa je ne samo malo verjetno, ampak nemogoče. No, v svetu Gran Turisma in v prihajajočem GT7 pa bo seveda prisoten.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija