Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Na osnovi Clia je izdelana nova generacija Sandera
Novosti   |   Premiera: Dacia Sandero in Sandero Stepway
Na osnovi Clia je izdelana nova generacija Sandera
Dva modela povsem nove generacije v kratkem pripeljeta tudi v slovenske prodajne salone. Sandero in njegova Stepway izvedba predstavljata letošnjo največjo novost romunske znamke.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
13. januar 2021 | 8:45:00

cenik.pdf

Zgodba Sandera sega v leto 2004, ko se na trgu prvič pojavi ta avtomobil. Začetki so razmeroma težki, saj znamka ni uživala nikakršne priljubljenosti med kupci, a z leti se je ta zgodba vendarle obrnila v pravo smer. Predvsem na račun promocije novega avtomobila z nizko ceno. Leta 2009 na trg pošljejo »terensko« verzijo Stepway, tri leta kasneje je pripravljena druga generacija tega modela, v vmesnem času obogatijo ponudbo z plinsko gnanimi izvedbami, in ko konec leta seštejejo prodana vozila, preskočijo številko 7 milijonov. Zdaj obračajo nov list, hkrati pa se s tretjo generacijo poslavljajo od dizelskega motorja. 

Pri zastopniku modelov Dacia pravijo, da je Sandero dobil popolnoma novo generacijo, saj je tako rekoč v celoti izdelan na novo. Zanj nova, pa čeprav koncernsko sposojena, je platforma (Renault Clio), kar se dejansko tudi občuti med vožnjo, sveža in precej bolj živahna je zunanja oblika, na novo zasnovana je potniška kabina, medtem ko dimenzijsko le malenkost odstopa od predhodnika. 

4,08 metra dolg Sandero bo prvi v vrsti tako imenovanih nizkocenovnikov, ki bo v serijski opremi med drugim nudil LED žaromete, na seznamu pa na primer ne bo klimatske naprave. Nedvomno so korak naprej naredili pri potniški kabini. Izboljšana je zvočna izolacija, opazno boljša je tudi končna izdelava, sedeži nudijo dovolj hrbtne opore in za odtenek več mehkobe, nova so stikala na sredinski konzoli (po vzoru prenovljenega Dusterja), še vedno ohranjajo veliko število klasičnih stikal, medtem ko vrh sredinske konzole bogati velik zaslon multimedijske naprave (Media Control), katerega informacije so prevedene v slovenščino.

Malce nerodno je pozicioniran le eden od USB vhodov, ki ima mesto med merilniki in osrednjim zaslonom, a služi za priklop pametnega telefona na posebnem snemljivem držalu. Tako lahko pametni telefon postane zunanja multimedijska naprava z brezplačno aplikacijo Dacia Media Control, ta pa omogoča dostop do funkcij radijskega sprejemnika, predvajalnika glasbe, telefona, aplikacij za navigacijo in še nekaj drugih funkcij kot je prepoznava glasovnih ukazov Siri in Android. Sandero je malenkostno povečal prostornino odlagalnih prostorov v notranjosti in tistega največjega v zadnjem delu, ki zdaj meri spodobnih 410 litrov.

Daleč največ zanimanja bo še naprej model za Sandero Stepway, morda še najbolj zaradi dejstva, ker je ta za 4 centimetre (17 cm odmik karoserije od tal) višji, posledično pa je višji tudi položaj sedenja. Stepway se hkrati ponaša še s prepoznavnostjo zaradi značilnega rebrastega in bolj usločenega pokrova motorja. Prevzel je oblikovne elemente iz sveta križancev z višjim odmikom od tal, strešnima nosilcema okrašenima z logotipom ter zajetnimi obrobami blatniških obokov in spodnjega roba vrat. Na novo so mu dodali tudi uporabne novosti, kot sta strešna nosilca, ki se preobrazita v strešni prtljažnik in sta del serijske opreme.

Motorna paleta je izgubila dizelski motor, po katerem je zadnja leta sicer močno upadlo povpraševanje, a se je na drugi strani povečalo zanimanje za plinski litrski G-Tec motor s 74 kW (100 KM), ki zdaj predstavlja že več kot tretjino Sanderove prodaje. Klasični litrski turbo motor zmore razvijati 66 kilovatov moči (90 KM), oba pa sta prvič opremljena s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. V osnovni ponudbi, ki prinaša zares ugodno ceno, 8.990€, je tudi litrski SCe motor z 49 kilovati moči. Pri modelu Stepway so cenovno poenotili oba motorja. Za 12.290€ je možno kupiti tako klasični bencinski motor ali tovarniško predelavo s pogonom na plin (LPG). Omeniti velja tudi to, da ima Sandero poleg najnovejšega sistema za nadzor stabilnosti (ESP) in tempomata, na voljo še sistem za samodejno zaviranje v sili (serijsko), opozorilnik za mrtvi kot, sistem za pomoč pri parkiranju in sistem za pomoč pri speljevanju v klanec (HSA).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Ne vem kako je s kvaliteto izdelave niti nikoli nisem vozil Dacie, ampak tole dejansko izgleda precej privlačno. Sploh znotraj je tole res preskok v primerjavi s predhodnikom. Če hočeš nov avto za ta denar, mi tole deluje top izbira.
13.1.2021 11:08:05
RenaultF1
ripmork enostavno preveri trg rabljenih, se jis skoraj ne dobi glede na stevilo prodanih. Ja tudi meni je zanimiv, sploh ECO-G izvedba ...
13.1.2021 12:34:46
milky
Mi je simpatična samo tole so zdaj malo zgubili kompas - postala je dražja kot Clio zadnje generacije, ki je pa notri vseeno veliko bolj fin.
13.1.2021 13:18:22
klemens
Zelo simpatičen avto, zgleda je dozorel, kot tudi cena. Kar nekaj kolegov ima prejšnji model na plin, vsi zelo zadovoljni.
13.1.2021 15:42:10
7even77
Če se prihajajoči model jemlje kot cenejši/enostavnejši Clio, potem uspeh niti ne bi smel izostati. Bojim se pa, da ga bodo mnogi zelo radi "sprejeli" kot enakega Cliu. Le za nekaj manj denarja...
13.1.2021 19:58:00
alfafil
Zunanja oblika sledi linijam VW. Kot celota spominja na Polota, še posebej zadnji konc. Stičišče maske in luči pa je podobno T-Crossu in še nekaterim modelom VW.
14.1.2021 9:15:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija