Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najmanjši zvezdni električar
Novosti   |   Premiera: Mercedes EQA
Najmanjši zvezdni električar
Mercedes je predstavil novega člana električne družine, vstopni model EQA.
Artur Švarc
20. januar 2021 | 11:45:00

EQA je prvi kompaktni električni avto z zvezdo na nosu in je bližnji sorodnik modela GLA.

Osnovni model je EQA 250 s 140-kilovatnim elektromotorjem in dosegom 486 kilometrov, povprečna poraba pa je tako 15,7 kWh na 100 kilometrov. Mercedes napoveduje močnejše modele, ki bodo prišli nekoliko kasneje, imeli pa bodo več kot 200 kW in štirikolesni pogon.

Aerodinamika avtomobila je bila razvita povsem digitalno, v vetrovniku pa je bilo potrjeno, da je količnik upora 0,28. Avto je serijsko opremljen s toplotno črpalko, ki toploto pogonskega sklopa uporablja za gretje potniškega prostora in s tem močno zmanjša porabo baterije.

V dolžino meri 4,46 metra, medosna razdalja znaša 2729 milimetrov, širok je 2,02 metra in visok 1,62 metra.

Serijsko so na krovu samodejno zaviranje in sistem za vožnjo po voznem pasu. Sistem zavira v mestu ob zaznavanju pešca ali prečnega prometa.

EQA ima serijsko 18-palčna kolesa, LED luči s samodejnimi dolgimi lučmi, električno odpiranje prtljažnika, ambientalno osvetlitev s 64 barvami, kamero za vzvratno vožnjo, Mercedesov MBUX infotainment. Za osebno noto bo avto na voljo v dveh podobah – Electric Art in AMGLine.

Avto prihaja v prodajne salone pomladi, cena v Nemčiji se začne pri 47.541 evrih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija