Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Neskončnost vesolja in časa
Novosti   |   Posebna izdaja: Rolls-Royce Phantom Tempus
Neskončnost vesolja in časa
Rolls-Royce podobno kot NASA raziskuje svet onkraj stratosfere.
Urša Prosenjak
24. februar 2021 | 0:01:00

Predstavili so omejeno serijo različice modela Phantom, ki so jo poimenovali Tempus Collection, navdih zanjo pa so bili čas, astronomski pojavi in neskončnost vesolja.

Največ vidnih sprememb je v notranjosti, kjer strop predstavlja pulzar, zvezdo, oddaljeno okoli 280 svetlobnih let, ki v enakomernih pulzih oddaja žarke elektromagnetnega valovanja.

Armaturno ploščo so stilisti preoblikovali v umetnino, ki so jo poimenovali Frozen Flow of Time ali Zamrznjeni tok časa, odstranili pa so uro, da bi na ta način simbolično osvobodili svoje stranke omejitev, ki jih predstavlja čas. V notranjosti predala najdemo citat Alberta Einsteina: »Razlikovanje med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo je le trmasto vztrajna iluzija.«

Zunanjost ima ekskluzivno novo barvo Kairos Blue, ki je bila razvita posebej za ta model in uteleža temo ter skrivnostnost vesolja. Vsebuje delce modre sljude, zaradi katerih barva v pravi svetlobi spominja na zvezdno nebo. Kupci lahko izberejo tudi prilagoditev emblema Spirit of Ecstasy z gravuro datuma in lokacije po izbiri. Vsak Tempus bo vseboval še po meri narejeno skrinjo za šampanjec, na mizici pa bo ročno naslikan pulzar.

Vesoljska tematika pa se ne nadaljuje pod pokrovom motorja. Tam se nahaja 6,8-litrski V12 z dvojnim turbopolnilnikom, enak kot v običajnem Phantomu, povezan z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom.

»Phantom Tempus je avto za tiste, ki oblikujejo svet z iskanjem svojega prostora v vesolju. Razumejo, da ne glede na to, kaj so naši individualni talenti in priložnosti, nam je dan čas in naša naloga je, da čim bolje izkoristimo vsak trenutek,« je povedal direktor Rolls-Roycea Torsten Müller-Ötvös.

Čeprav je vesolje neskončno, pa je posebna serija omejena. Izdelali bodo le 20 primerkov modela Phantom Tempus.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija