Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Cupra za izbrano, Seat za široko populacijo
Novosti   |   Cupra Formentor in Seat Ateca
Cupra za izbrano, Seat za široko populacijo
Pred kratkim so tudi v Sloveniji začeli s prodajo prvega samostojnega Cuprinega modela, poleg tega pa smo na tržišče pospremili še prenovljeno Ateco.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
24. februar 2021 | 10:32:00

Sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja so pri Seatu zasnovali svoj motoršportni oddelek in od takrat dalje nanizali kar nekaj športnih uspehov. Največ v rallyju. Oznaka Cupra se je sicer pojavila konec devetdesetih, a prvi resen vzpon je doživela z uvedbo Leona Cupre, ki je predstavljal vrh ponudbe. Takrat opremljen z 2,8-litrskim V6 motorjem in štirikolesnim pogonom. Ta oznaka se je Leona držala vsa leta, le karakteristike pogona so se spreminjale, s to isto oznako so kasneje opremili še Ibizo, a se zadeva ni najbolje prijela med kupci, zato so jo čez čas umaknili iz ponudbe. Leta 2018 pa sledi popoln preobrat. Šefi v Madridu in Wolfsburgu so staknili glave skupaj in odločili, da gre Cupra na samostojno pot. 

Po dobrem letu samostojnega nastopanja na trgu so vendarle pokazali konkreten načrt. Rojen je bil prvi njihov model z imenom Formentor. Športno-terenski model, ki so ga najprej pokazali v najbolj divji izvedbi. Ta se je lani novembra pripeljal tudi k nam, a prave promocije ni doživel zaradi znanih razmer z epidemijo, zato se je vse skupaj zavleklo za nekaj mesecev. Pa vendar njegov prihod ni ostal neopažen, saj se jih v kratkem času kar nekaj opazilo na naših cestah, odziv javnosti pa je bil zelo pozitivno naravnan. 

Španski oblikovalci so 4,39-metra dolgemu Formentorju uspeli narisati drzne zunanje linije, ki vlečejo poglede, da pa ne ostane zgolj pri obliki, so avtu namenili tudi izpiljeno tehniko. Dvolitrski turbo bencinski stroj razvija 228 kilovatov moči, povezan je s sedemstopenjsko DSG avtomatiko, pogon je speljan na vsa štiri kolesa in na cesti je njegova drža zares zelo samozavestna. Seveda, ob prvem stiku sem prevozil nekaj kilometrov v okolici Ljubljane, da bi se tudi sam prepričal o karakternih sposobnostih. In ja, prvi vtisi ostajajo v dobrem spominu. Nekoliko daljši preskus sledi v bližnji prihodnosti. 

Formentor je kakopak kupcem zdaj na voljo z nekoliko bolj ljudsko in napredno motorizacijo. V ponudbi bo kar sedem različnih motorjev oziroma osem. Kupci ga lahko izberejo z 1,5-litrskim bencinskim 110-kilovatnim motorjem, na katerega največ računajo, v ponudbi pa so še dvolitrski TSI s 140 in 180 kilovati, dvolitrski TDI s 110 kilovati in dva priključna hibrida (1,4-litrski TSI motor in električni motor) s sistemsko močjo 150 in 180 kilovatov. V ponedeljek, na dan, ko je znamka praznovala svoj tretji rojstni dan, so napovedali še prihod najzmogljivejše verzije VZ5. Slednje je okrajšava za špansko besedo veloz, ki v slovenskem jeziku pomeni hitro, 5 pa pomeni, da je pod pokrovom petvaljni 2,5-litrski bencinski motor z 294 kW (390 KM).

Edvard Strajnar, ki vodi znamko Cupra, ocenjuje, da bo letos na slovenske ceste zapeljalo okrog 300 formentorjev.

Omeniti velja, da je v Sloveniji vajeti znamke Seat in posledično tudi Cupre pred nekaj meseci prevzel izkušeni Edvard Strajnar, ki pravi, da najboljše od te športne znamke šele prihaja. Španci bodo v naslednjih petih letih investirali kar 5 milijard evrov, to pa pomeni veliko novih modelov, novi prodajni saloni in številni spremenjeni poslovni procesi. Že konec letošnjega leta na trg prihaja električno gnani model El-Born, za prihodnje leto že napovedujejo prihod še nekoliko večjega križanca z imenom Tavascan, ki prav tako poganja elektrika. In kje možno kupiti Formentorja oziroma Leona, Leona ST ali Ateco z oznako Cupra? Trenutno v Sloveniji obstajajo trije trgovci. Avto Cerar v Kamniku, Porsche Verovškova iz Ljubljane in Špan iz Brezovice pri Ljubljani. Vsi našteti, vključno z novogoriško Stavanjo in kranjskim Vrtačem, ponujajo tudi servisne storitve.

Cene prenovljene Atece se gibljejo od 20.499€ do 37.288€

Ob prvi vožnji s Cuprinim Formentorjem je sledila še kratka vožnja s prenovljeno Ateco. Ta prinaša svež videz zunanjosti, ki med drugim serijsko vključuje vsa svetlobna telesa v LED tehnologiji, opazen je nov napis Ateca na zadku, medtem ko je notranjost bogatejša za večji osrednji zaslon, izboljšan infotaiment in ogrevan volan. Obogatili so seznam varnostne opreme (prediktivni tempomat z radarsko kamero, sistem za samodejno zaviranje s prepoznavo pešcev in kolesarjev, asistenca za vzvratno vožnjo s prikolico, opozorilo pri izstopu iz vozila – mrtvi kot….) in v cenik dodali pustolovsko različico Xperience. Pri pogonski tehniki ni sprememb. Na voljo so bencinski in dizelski motorji z razponom moči od 81 do 140 kilovatov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Aha - povzeli bi ne najbolje sprejeti vzorec "boljših" Citroenov, ki se jim pač reče DS, pa , vendar
24.2.2021 19:13:11
7even77
... se je v vseh teh letih lepo pokazalo, kako kupci to ZARES dojemajo. In "Cupra" Leon v tem zelo podobnem primeru (recimo, ker Formentor je vendarle zgolj privzdignjeni Leon, nič drugega) tako ni popolnoma nič drugega kot - Seat Leon "Cupra". In tako velja tudi za ostale "Cupra" Seate.
24.2.2021 19:17:11
bacco
Tega Formentorja sem zadnjič videl na cesti in izgleda kar dobro. Ampak 30-40k za privzdignjenega Leona je pa way too much.
25.2.2021 8:47:27
7even77
Saj to je tisto - vsi skupaj, kupci in prodajalci, dobro vemo, za kaj v resnici gre. Nerodno je le, ker nas slednji skušajo prepričevati v nekaj drugega... In ne le pri tej koncernski znamki, da ne bo slučajno pomote. No od tu dalje pa se zame stvari prav zato lahko tudi nehajo.
25.2.2021 19:45:12
klemens
Jaz pa moram reči, da ne dojemam tega kot prepričevanje, vsak se odloči za kar pač želi. Dejstvo je, da so višja vozila popularna in se prodajajo. Vsi vemo, da to pomeni večji zračni upor, višjo porabo, 30% več denarja kot za "nizko" izvedbo, ampak še vedno ljudje to kupujejo. Jaz sem mnenja, čim več ponudbe, da imamo mi več izbire. Ni mi všeč badge engineering, recimo Corolla in Swace. Kupci bodo pokazali, ali je prava odločitev dvignjen Leon. Meni je zunanjost res odlična, notri me zmotijo predvsem stikala za dvig stranskih stekel, pomanjkanje detajlov kot recimo pri miniju ali italijanih, tistih nekaj bonbončkov.
25.2.2021 21:16:04
7even77
Klemens, v mislih sem imel ne prepričevanje ali se odločiti za dvignjenega Leona ali ne. Konec koncev si nekdo želi recimo Golfa Alltracka, drugi spet to vozilo niti ne jemljejo več potem kot "pravega" Golfa Varianta (če sem dovolj poenostavil tole). Ker tu ne gre več za razmerje Golf>Tiguan oz. Leon>Ateca. Percepcija je seveda sila zanimiva zadeva. Želel sem povedati, da gre tu za prepričevanje druge vrste - v nekaj, kar to ni. "Cupra" Leon torej, kot sem že rekel, NI popolnoma nič drugačna od enakega Seata Leona, ki mu v isti tovarni pridodajo še taisti emblem - "Cupra". Zato seveda menim, da me ni potrebno domala zavajati in prodajati nekaj, kar to v resnici seveda ni. Samo to.
26.2.2021 7:10:07
Klemen72
super poteza Seata. očitno so spregledali, da je Citroen zadel v polno s svojo nad znamko DS, ki trga po evropi. očitno se je nekdo pri Seatu opogumil in ima dovolj moreče koncernske dolgočasnosti in uniformiranosti.
2.3.2021 10:02:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija