Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Terenski električni eksperiment
Novosti   |   Premiera: Porsche Taycan Cross Turismo
Terenski električni eksperiment
Taycan je dobil novo karoserijsko različico. V prvi vrsti je bogatejši za večji prtljažnik in zmožnost, da se tu in tam zapelje tudi po makadamu.
Peter Pirkovič
5. marec 2021 | 0:21:00

Ideja ni nova, saj so študijsko vozilo Mission E Cross Turismo predstavili že leta 2018 na salonu avtomobilov Ženevi, po treh letih razvoja pa se ta avto predstavlja kot serijski Taycan Cross Turismo. Od svojega GT brata se razlikuje po tem, da ima nekoliko daljšo in ravno streho, kar prinaša 47 mm več prostora za glave potnikov na zadnjih sedežih, spremenjena so tudi prtljažna vrata, medtem ko prtljažni prostor ponuja kar 1212 litrov prostora, ko je naslon zadnjih sedežev preklopljen.

Taycan Cross Turismo je opremljen s štirikolesnim pogonom, z zračnim vzmetenjem in nekaj terenske šminke, v kolikor pa se kupec odloči za Offroad Design, bo deležen možnosti, da se podvozje od tal dvigne za 30 mm. V izbiro voznih profilov so dodali še vozni program za makadam, ki skrbi za boljšo zmogljivost na slabših terenih. Kupci si bodo terenskega električarja lahko omislili v osnovni Taycan 4 izvedbi z 280 kW, v 4S izvedbi s 360 kW, medtem ko bosta različici Turbo in Turbo S imeli na voljo osnovnih 460 kilovatov moči, s funkcijo Overboost pa bo na voljo 500 oziroma 560 kilovatov moči.

Cena za osnovno verzijo v Nemčiji znaša 93.635€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Ok, vse je ista hiša pravzaprav, a spominja me nekoliko na Arteona SB, ki mi sicer ni všeč, tole pa mi je lepše od običajnega Taycana. Zna pa biti, da bo morda nekega dne še Audi svoj e-Tron GT SB oblikoval še atraktivneje..
5.3.2021 6:35:23
Lovro7
Po moje trenutno najlepši ev na trgu!
5.3.2021 17:45:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija