Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Divji lev, ki nosi oznako PSE
Novosti   |   Slovenska premiera: Peugeot 508 PSE
Divji lev, ki nosi oznako PSE
Peugeot bo v Slovenijo, tik pred začetkom poletja, za prvega kupca pripeljal navito 360-konjsko hibridno petstoosmico. A ker ta verzija tako tehnično kot cenovno odstopa od ostalih bratov, upajo, da bi v letošnjem letu na naše ceste poslali še dva primerka.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
24. marec 2021 | 7:42:00

cenik.pdf

Oznaka PSE pomeni Peugeot Sport Engineered oziroma z drugimi besedami nadomešča njihovo najbolj znano oznako GTI, ki je krasila številne serijske kot nekatere dirkalne avtomobile, s katerimi so v preteklosti beležili številne športne dosežke. Pri modelu 508 so se Peugeotovci že pred časom zaznali, da bi na evropskem trgu športni avtomobil srednjega razreda lahko dobil primerno pozornost kupcev, zato so v razvoj novinca močno vpeli mojstre iz oddelka Peugeot Sport. Za osnovo so vzeli model 508 v priključno-hibridni verziji in ga preobrazili v cestnega športnika. A pri tem avtomobilu ne gre zgolj za izpiljeno tehniko, pač pa tudi za izjemno dodelano zunanjo podobo. 

Peugeota 508 PSE, ki je na voljo tako v limuzinski kot karavanski izvedbi, v prvi vrsti krasi nova kovinsko siva barva Selenium (možno je izbrati še črno ali belo kovinsko barvo), večja in posebej zanj izdelana 20-palčna platišča, na zadnjem delu je opazen difuzor, vidno izpostavljeni so stranski pragovi, spremenjen je sprednji in zadnji odbijač, medtem ko je podvozje na sprednjem delu znižano za 10 milimetrov, na zadnjem delu pa le za en milimeter. Francozi so za boljšo stabilnost vozila razširili koloteke (spredaj 24, zadaj 12 mm), nataknili so mu večje zavorne kolute (premer 380 mm) in ga v potniški kabini opremili s športnimi sedeži.   

Za pogon skrbi znana priključno-hibridna kombinacija. Torej, na sprednji osi je postavljen 1,6-litrski turbencinski motor s 147 kW, ob njem so postavili 81-kilovatni električni motor, pod zadnjo klopjo so prostor našli za 11,8 kWh litij-ionsko baterijo, na zadnji osi pa do hitrosti 190 km/h deluje še 83-kilovatna elektro enota. Vse to skupaj zmore 265 kilovatov (360 KM) sistemske moči. Prenos moči na vsa štiri kolesa izvaja 8-stopenjska avtomatika, dodatno pa lahko voznik izbira pet različnih programov vožnje. Na kratko sem ga preskusil na stezi na Vranskem, kjer sem imel možnost preveriti, kaj zmore pokazati v območju visokih vrtljajev. Za moj okus je Francoz še vedno za odtenek premehak (čeprav se v načinu Sport vzmetenje še ojača), a kljub temu je ta zelo suveren pri visokih hitrostih in v zavojih. Tudi zaradi dejstva, ker ga Peugeot Sport opremlja z Michelinovimi Pilot Sport 4S gumami. Najvišja hitrost je elektronsko omejena pri 250 km/h, medtem ko šprint z mesta do 100 km/h opravi v petih sekundah. Litij-ionsko baterijo, ki omogoča na papirju 42 kilometrov vožnje brez izpusta emisij, je možno polniti še preko domače vtičnice ali javne polnilnice, a bodo kupcem svetovali doplačilo za vgradnjo zmogljivejšega 7,4 kilovatnega polnilnika (serijsko je vgrajen polnilnik z močjo 3,7 kW), katerega doplačilo znaša le okrog 200 evrov.

Peugeot 508 PSE v Sloveniji stane 60.490€ oziroma 61.990€, v primeru, da kupec izbere karavansko izvedbo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Kakšna dva bo Peugeot Slovenija registriral, to bo pa to. Že civilnih verzij praktično ni na cestah, še vedno me kdo povpraša, kateri avto imam.
24.3.2021 8:35:53
7even77
Po mojem mnenju bo, žal, res tako (na koncu), Še ta dva dodatna primerka bodo nato čim bolj "izkoristili" (beri: izvlekli dušo) in ju nato, kot ljubiteljsko vožene, že jeseni ponudili na Avtonetu. Škoda. Tudi zato, ker sem bil v bistvu precej prepričan, da po domala že pozabljeni nekdanji generaciji tega modela tale zagotovo naredi preobrat. No - to se nekako ni zgodilo. Pa trdim, da je to najbolje izdelani in korektni avtomobil v francoskem koncernu. Prav podobno je tudi s pred letom dni osveženim A4 recimo - jih ne vidiš. Verjetno vsi pridno gledajo na Mobile, kdaj jim cene zadosti padejo... Kot pri Passatih, serijah 3 (in še bolj 5), pa še katerih.
24.3.2021 11:10:03
Gazibo2
Ne bi se ga branil.
24.3.2021 18:10:19
K.
@777 klasičen problem povprečnega slovenčka. Večina. bi rada prevelik avto, po možnosti v Nemčiji odslužen, ki ga potem z muko vzdržuje za pol mesečne plače. Na morje pa večno v Umag, na avto še najcenejše kitajske gume. jap, rabljen A6 na čim cenejših gumah. Sanje malih ljudi na sončni strani alp. Tole je pač vrhunsko vozilo, ki ni za vsak žep.
26.3.2021 17:19:11
whiteswan
Na prvi pogled zanmiv in "zmogljiv", v resnici pa tezka okorna kravetina.
3.4.2021 18:19:32
7even77
@K. se kar strinjam s tvojim pogledom na zadevo. Ampak in v bistvu pa tale 508 nima s tem praktično nič, niti njegova vrhunskost ne. Ker je, kot sva ugotovila, situacija točno taka, kot pove stanje na cestah. Naših cestah. In bo najbrž tako tudi v prihodnje... Določeni modeli vozil res niso za vsakogar, četudi bi ta tako mislil.
3.4.2021 19:13:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija