Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hiper lev za Le Mans
Novosti   |   Premiera: Peugeot 9X8
Hiper lev za Le Mans
Novi razred FIA LMH (Le Mans Hypercar) je ustvaril že kar nekaj čudovitih super avtomobilov, zadnji med njimi je Peugeotov 9X8.
Artur Švarc
6. julij 2021 | 21:17:00

Dirkalnik, ki ima nekaj skupnega z dirkaško slavo znamke in tudi nekaj potez iz aktualne cestne flote, predvsem tri pokončne LED stebriče, je prav tako brez velikega spojlerja na zadku, namesto tega pa ima stabilizator na zadnjem delu in čarovnije aerodinamike pod avtomobilom. Pravila pač ne zahtevajo zadnjega krilca, pravijo pri Peugeotu.

9X8 ima hibridni pogon – na sredi je twin turbo 2,6-litrski V6 s 500 kW, ki moč preko sedemstopenjskega sekvenčnega menjalnika pošilja na zadnja kolesa. Tu je tudi 200-kilovatni elektromotor, ki direktno žene sprednji kolesi. Skupna moč sistema je po pravilih omejena na 500 kW, tako da elektromotor vskoči, ko glavni bencinski ne razvija polne moči, ki hkrati lahko služi tudi kot generator.

Peugeot bo na dirke WEC z 9X8 v razredu LMH vstopil prihodnje leto, pravilnik FIA pa prav tako zahteva, da mora proizvajalec ustvariti tudi 20 primerkov, legalnih za običajne ceste v roku dveh let od prve dirke. Torej? To pomeni, da prihaja tudi Peugeotov hiperšportnik za običajne ceste.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Notranjost je pa dizajniral nekdo ki preveč rad igra Minecraft
6.7.2021 22:04:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija