Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Jezna limuzina
Novosti   |   Premiera: Hyundai Elanta N
Jezna limuzina
Hyundai je že nekaj časa napovedoval Elantro N, ki zdaj postaja najbolj športna limuzina v korejski modelski paleti.
Artur Švarc Hyundai
14. julij 2021 | 3:16:00

Že N Line oprema običajne Elantre je nakazala športne linije, ki jih je Elanta N zdaj le še nadgradila. Pod sijočo modro Performance Blue se skriva že znani 2-litrski štirivaljni turbo, ki premore 209 kW (284 KM), ki sodeluje z osemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom. Do stotice avto potegne v 5,5 sekunde, ko boljšemu prenosu moči na sprednji kolesi pa pripomore tudi elektronska delna zapora diferenciala.

Elantra N ima tudi nadgrajeno podvozje s spremenjenim sprednjim vpetjem, ki boljše pobira stranske obremenitve, trše podvozje pa naredi lego bolj brezkompromisno.

Avto je obut v Michelin Pilot 4S gume dimenzij 245/35ZR 19. Notranjost je digitalizirana in prirejena za ekstremnejše podvige s pomočjo školjkastih športnih sedežev in dodatnega držala na sredinski konzoli.

Bonbončkov pa še ni konec – Korejci so dodali N Grin Shift ali NGS, ki za kratek čas doda še 10 konjev več, na infotainmentu pa lahko izberemo »oplemenitenje« z dirkaškimi zvoki skozi zvočnike. Ampak, če je sintetika za notranjost, je s pomočjo variabilne izpušne lopute, če jo aktiviramo, omogočeno tudi mogočno pokanje skozi cevi. Infotainment ima tudi dirkaški program, ki meri parametre kroga in prikazuje ključne parametre kot so temperatura olja in hladilne tekočine.

Elantro N bodo najprej dobili domači kupci, preostali svet pa pred iztekom leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Sicer ne razumem povsem natančno smisel tega podaljšanega in v limuzino spremenjenega N30, ampak ali so armaturno ploščo naročili dobesedno neposredno v Wolfsburgu in bo (tudi) zato dobavni rok Novega Golfa 8 zdaj (še) daljši?
14.7.2021 7:05:17
klemens
Sem šel prav gledat, kateri je bil prej, in je bil res golf par mesecev pred elantro. Lahko da so skupaj razvijali armaturko
14.7.2021 8:50:37
bacco
Zanimivo bo videti kak primerek na cesti, ki ne bo testno vozilo. Pa sicer ni nič prav zelo narobe z njim...
14.7.2021 9:27:28

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija