Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Na ceste prihaja prihodnjo pomlad
Novosti   |   Premiera: Renault Megane E-Tech Electric
Na ceste prihaja prihodnjo pomlad
Danes so na avtomobilskemu salonu v Munchnu prvič javno razkrili Renaultovega električnega križanca, ki bo zelo resen konkurent VW-ju ID.4.
Peter Pirkovič Renault
6. september 2021 | 10:11:00

Čeprav Renaultovci ime Megane že od leta 1995 uporabljajo za nek drug tip avtomobila, so zdaj tega uporabili še za električnega novinca. Zelo verjetno zgolj zaradi boljše prepoznavnosti. Megane z dodatno oznako E-Tech Electric je nov član Renaultove električne družine. Izdelan na platformi CMF-EV, enako kot Nissan Ariya, tehta 1624 kilogramov in v dolžino meri 4,21 metra. Dimenzija medosja meri 2,7 metra, kar kaže na to, da je potniška kabina prostorna in zagotovo tudi precej udobna, hkrati pa pri snovanju te uredili popolnoma digitalizirano vozniško delovno okolje. Velik 12-palčni osrednji zaslon z novim multimedijskim sistemom je v celoto povezan še z 12,3-palčnimi digitaliziranimi merilniki, nov volan pa je poleg posebnega stikala za menjavo vozniških profilov (Multisense) dobil še nov logotip proizvajalca. Ta isti krasi tudi sprednji in zadnji del vozila. Avto ima nataknjena 20-palčna kolesa, sprednja vrata imajo izvlečne kljuke na dotik, medtem so vrata za dostop do zadnje klopi opremljena s skritimi kljukami. Vse to zaradi boljše aerodinamike. Omeniti velja tudi to, da so v notranjosti ponekod vgradili sestavne dele iz reciklirane plastike.

Kaj pa pogon? Na voljo bo en električni motor z dvema stopnjama moči. Vstopna različica Megana E-Tech Electric ima vgrajen elektro pogon s 96 kilovati moči in 250 Nm navora, elektromotor pri zmogljivejši verziji pa razvija 160 kilovatov moči in 300 Nm navora. Ta izvedba Megana E-Tech se bo z mesta do stotice odrinila v 7,4 sekunde. Prvo omenjeni različici pripada 40 kWh baterija, katera bo imela zaloge energije za 300 km po WLPT, pri zmogljivejši pa bo vgrajena 60 kWh baterija (doseg 470 km). Baterija ima s strani proizvajalca 8-letno garancijo, če pa zmogljivost te pade pod 70 odstotkov, jo tovarna preko trgovca brezplačno zamenja. Polnjenje baterije preko hitrih polnilnic poteka z najvišjo hitrostjo 130 kW, kar pomeni dobrih 40-minutni postanek, medtem ko bo polnjenje na domači polnilni postaji (7,4 kW) potekalo 8 ur.

Avto so Francozi na prvo premiero pripeljali v Munchen, prva naročila zanj bodo začeli zbirati šele februarja 2022, mesec kasneje pa se bo avto pojavil tudi na cestah po Evropi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
To je konkurent iD3 ne pa iD4 (ta se pride :-)). Je pa res rahlo visji (no vsaj po slikah tako deluje) od iD3. Ampak na koncu so pa dobri, razvit v Evropi ne v Kaliforniji .
6.9.2021 10:46:38
DarkoLazic1998
"Avto ima nataknjena 20-palčna kolesa" komad gume 150eur+ porast nesreč ker bodo po izrabi originalnih gumah gor natakali gor Savo , Hifly , Aplus..
6.9.2021 10:59:22
jjs
Se pa 20" veliko počasneje obrabljajo
6.9.2021 15:03:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija