Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Tehnično enak, a vseeno drugačen

Slovenska premiera: Audi Q4 e-tron

Slovenska premiera: Audi Q4 e-tron - Tehnično enak, a vseeno drugačen
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.10.2021 0:37:00

Pri Audiju bogatijo svojo paleto elektrognanih e-tronov. V ponudbo so zdaj uvrstili še dva električarja - Q4 in Q4 Sportback e-tron. Kupejevsko zaobljeni sicer še ni v prodajnih salonih, medtem ko imajo pri Audiju s klasičnim Q4 e-tronom pod streho že preko 50 prodajnih pogodb.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Kriza avtomobilskega sektorja se bo po napovedih prvega moža Audija, Francija Bolte, še nekaj mesecev poglabljala, sam pa ocenjujejo, da bi se stanje morda začelo izboljševati v sredini prihodnjega leta. Tudi zaradi tega kupci v salon ne prihajajo po popuste, ampak z vprašanjem, kdaj lahko dobi avto. Trenutno imajo preko petsto podpisanih prodajnih pogodb, a avtomobile bodo zelo verjetno v roke kupcev predajali šele prihodnje leto. Omejitve s strani tovarn se spreminjajo iz dneva v dan. Prav pri modelu Q4 e-tron omenja, da se dobavni roki podaljšujejo tudi na račun več dodatne opreme. Če si na primer kupec omisli vlečno kljuko ali stekleno panoramsko streho, se čakalna doba podaljša tudi do enega leta, v primeru bolj oskubljene različice pa ga trgovec kupcu dostavi že v treh mesecih.

Q4 e-tron in njegov brat Sportback sta izdelana na enaki tehnični osnovi kot Škodin Enyaq in Volkswagen ID.4, a vendar v mnogih pogledih bolj izstopa. V dolžino meri 4,59 metra in je za slabih 10 cm krajši od modela Q5 in za 10 cm daljši od modela Q3. Z 2,7 metra dolgo medosno razdaljo obljubljajo dovolj prostora ter udobja za pet potnikov. Za njihovo osebno prtljago so uredili velik 520-litrski prtljažni prostor, v kolikor to ne bi zadostovalo, ima Q4 e-tron na voljo vlečno kljuko, na katero je lahko priklopljena prikolica s skupno težo do 1,2 tone. Ker gre pri njem za terensko zasnovo karoserije, velja omeniti, da je ta od tal oddaljena 18 cm, kar je nekakšna podlaga, da se z njim lahko odpeljemo tudi po malce manj urejeni cesti. V tem primeru bo morda prav prišel tudi štirikolesni pogon Quattro, ki je na voljo od oznake 45 dalje, medtem ko imata pogon na zadnja kolesa izvedbi 35 in 40. 

Torej, Q4 e-tron z oznako 35 bo predstavljal osnovo, kar pomeni, da ima na zadnji osi vgrajen 125-kilovatni elektromotor na zadnji osi in s tem posledično pogon samo na zadnja kolesa, enako velja tudi za Q4 e-tron 40, le da elektromotor razvija 150 kilovatov moči. Vrh ponudbe bosta predstavljala modela Q4 e-tron z oznako 45 in 50, ki imata na vsaki osi vgrajen svoj elektromotor. Pri oznaki 45 to pomeni moč 195 kilovatov, pri izvedbi 50 pa 220 kilovatov moči. Kot že omenjeno, obe izvedbi omogočata pogon na vsa štiri kolesa, a je zaradi učinkovitosti električni motor na sprednji osi aktiven samo, ko je potrebna visoka zmogljivost ali močan oprijem. Kot zanimivost velja izpostaviti, da Q4 e-tron kot edini od treh modelov vozniku omogoča v celoti izklop delovanja ESP-ja, čeprav se ob zaznavi izgube oprijema samodejno ponovno vključi. 

Šibkejša 52 kWh baterija je namenjena izključno modelu z oznako 35, vse ostale izvedbe imajo vgrajeno zmogljivejšo 77 kWh baterijo, ki pri Q4 e-tron 40 omogoči, da z enim polnjenjem prevozimo več kot 500 kilometrov. Oba nova električarja se lahko polnita z izmeničnim (AC) in enosmernim (DC) tokom z različno zmogljivostjo. Pri manj zmogljivi 52 kWh bateriji do 7,4 kW pri polnjenju z izmeničnim tokom in do 100 kW pri polnjenju z visoko močjo z enosmernim tokom. Baterija z višjo kapaciteto omogoča do 11 kW pri izmeničnem toku in do 125 kW pri polnjenju z visoko močjo. 

Q4 e-tron od koncernskih bratov Škode in Volkswagna vendarle nekoliko odstopa. Je prvi serijski avtomobil, ki omogoča izbiro različne grafike LED dnevnih žarometov (4 različne kombinacije), vgrajeno ima novo obliko in hkrati tudi novo generacijo volanov, kjer je sploščena zgornja in spodnja stran, hkrati pa so klasična stikala zamenjali z drsniki. Tudi sicer je voznikovo delovno okolje v celoti digitalizirano. Armaturna plošča bo tako opremljena z novo izpopolnjeno verzijo digitalnih merilnikov, na vrhu sredinske konzole pa je po novem za doplačilo uvrščen do zdaj največji 11,6-palčni zaslon na dotik s tretjo generacijo MIB multimedijskega vmesnika. V ponudbi je tudi izboljšan projekcijski zaslon z obogateno resničnostjo oziroma 3D prikazom. Omembe vredno je tudi dejstvo, da potniška kabina v vozniškem predelu ima kar nekaj uporabnih odlagalnih mest (v vratih je prostor za 1,5-litrsko plastenko), hkrati pa ni zanemarljivo dejstvo, da so prevleke sedežev deloma izdelane iz recikliranega materiala. Za vsak sedež so menda uporabili 26 1,5-litrskih plastenk. 

Cene za klasični Q4 e-tron se začnejo pri 46 tisočakih, medtem ko je Sportback za dobra dva tisočaka dražji, prvi primerki pa v salone pripeljejo v začetku prihodnjega leta. K tem cenam velja upoštevati še državno subvencijo, s čimer nakup postane še nekoliko ugodnejši.


cenik.pdf
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911 21.10.2021 13:56:30
Kdo je dizajniral to armaturko in volan? Obup...
© Copyright 1999-2021 Avtomanija