Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Retro različica za 40. rojstni dan

Posebna izdaja: Opel Corsa 40 Years

Posebna izdaja: Opel Corsa 40 Years - Retro različica za 40. rojstni dan
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.6.2022 18:19:00

Originalna Corsa A je luč sveta ugledala leta 1982, ob 40. obletnici pa bo Opel lansiral posebno izdajo z retro pridihom. Izdelali bodo 1982 primerkov.

Urša Prosenjak

Nemška kombilimuzina iz segmenta B nosi odtenek Rekord Red, ki je krasil tudi njeno predhodnico izpred štirih desetletij. Črna streha dodaja privlačen dvobarvni videz, črni A in B stebrički pa poskrbijo za lebdeč učinek. Da bi dodatno poudarili dvobarvno temo zunanjosti, sta prednja maska ​​in obrobe ogledal izključno v črni barvi, prav tako tudi zadnji strešni spojler.

V notranjosti Corsa 40 Years spominja na prednika s tartanskim vzorcem oblazinjenja, kar je bil modni trend v evropskih avtomobilih osemdesetih let. Mimogrede, Opel je lansiral tudi omejeno serijo ujemajočih nogavic z enakim vzorcem, ki so že v prodaji.

Vsak primerek omejene serije avtomobilov bo imel tablico s svojo lastno zaporedno številko, od 0001 do 1982. Nahaja se na sovoznikovi strani armaturne plošče na črni podlagi z rdečim vstavkom.

Corsa 40 Years vsebuje z bogato standardno opremo, od samodejnih LED luči in povezljivosti Apple CarPlay oziroma AndroidAuto do varnostnih sistemov, kot je opozorilo o čelnem trčenju s samodejnim zaviranjem in zaznavanjem pešcev.

Od prihoda na trg do danes je Opel prodal skupno 14 milijonov primerkov Corse. Različica z električnim pogonom je bila prejšnji mesec najbolj prodajan električni avtomobil v Nemčiji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs 21.6.2022 19:04:23
Delajo retro, pa bi jih prosil, da še enkrat pogledajo vzorec iz leta 1982 in mi povedo, kje za vraga so na njem našli ta grda črna platišča. Na rezervnem kolesu? Sicer pa je treba priznati, da postaja Peugeoplova paleta modelov čisto simpatična.
7even77 22.6.2022 6:59:54
Ja, Peugeotova modelska flota morda je simpatična, to že, nekdaj Oplova (ki z današnjim "Oplom" nima skupnega ama nič več), pa vendarle ne. O res grdih črnih platiščih delim popolnoma isto mnenje (to se verjetno vleče iz nekoč Black paketov še Oplov preteklih generacij in preteklih časov).
jjs 22.6.2022 15:25:12
Jaz se spomnim leta 2008-09, ko še nikomur ni padlo v glavo, da je to pravzaprav lepotni ideal, ko so na Cikavi na nekem vogalu sredi vasi imeli razstavljeno belo Corso s črnimi alu platišči . Vsi smo to komentirali kot ukradene radkape, nihče ni verjel, da je to lahko nalašč tak razstavni eksponat. Jaz sem od tedaj zamenjal že marsikatero mnenje, a glede tega do danes ne.
IcEmAn 25.6.2022 10:24:37
Ampak tisti Corsi Black&White (oz. Limited Edition) so zaradi (še) drugih črnih dodatkov dejansko pasale. Danes pa proizvajalci natikajo črna platišča kot po tekočem traku na vse modele. In se strinjam, da tej 40 Years glede na point te omejene serije te črne ne pašejo. Vidim pa, da so pri Corsi zdaj tudi posodobili napis zadaj.
alfafil 25.6.2022 12:20:30
Koliko ne prenesem črnih platišč, toliko bolj imam rad črna z malo druge barve, najraje srebrne. Všeč so mi tiste črno srebrne kombinacije, kot jih ima Cupra Formentor.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija