Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Najzmogljvejši in najhitrejši Civic

Premiera: Honda Civic Type R

Premiera: Honda Civic Type R - Najzmogljvejši in najhitrejši Civic
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.7.2022 10:31:00

Japonci so pred nekaj urami na splet postavili prve fotografije nove izdaje Civica Type R, a tistih najbolj bistvenih podatkov o tej cestni specialki še ne razkrivajo. Homologacijski postopek še ni zaključen.

Peter Pirkovič Honda

Honda letos praznuje kar pol stoletja od rojstva prve generacije Civica in 25 let odkar so v prodajne salone postavili prvo navito različico Type R. Zato zdaj pravijo, da je najnovejši predstavnik najzmogljivejši in najhitrejši do zdaj, čeprav tehnične podatke še vedno držijo v strogi tajnosti. Znano je le to, da avto poganja izboljšan dvolitrski turbo VTEC motor, v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki je opremljen sistemom Rev Match (funkcija za nadzor vrt-ljajev, ki poskrbi za brezhibno prestavljanje navzdol). Dodatno bo lahko voznik izbiral še različne vozne programe (komfortni, športni, R in individualni).

Kar se tiče zunanjega in notranjega videza, je ta močno prilagojen športnemu karakterju. Avto je še za nekaj milimetrov spuščen, koloteki so vidno razširjeni, posledično tudi blatniki, nataknjena ima 19-palčna platišča z Michelinovimi Pilot Sport 4S gumami, obenem pa ni šlo brez velikega krilca na zadku in niti ne brez difuzorja, ki obkroža tri sredinsko postavljene izpušne cevi. V potniški kabini kraljujejo športni sedeži iz alkantare, športni volan in osrednja multimedijska enota. V novi izdaji Civica Type so razvili novo aplikacijo LogR za pametne telefone, preko te pa bo možno spremljati telemetrijo vozila. Na enem mestu bodo med drugim tako združeni podatki v zvezi s časom kroga, bočnim pospeškom in hitrostjo. Civic Type R bo v prodajne salone po Evropi zapeljal spomladi prihodnje leto. Cena zanj še ni uradno določena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gazibo2 21.7.2022 14:04:07
Toooo bravo Honda. GO HONDA GO!
© Copyright 1999-2021 Avtomanija