Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Nova mini elektrika, nova mini podoba

Koncepti: Mini Aceman

Koncepti: Mini Aceman - Nova mini elektrika, nova mini podoba
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.7.2022 11:25:00

Mini Aceman je električni križanec, ki napoveduje, kakšno prihodnost so si zamislili pri znamki.

Artur Švarc Mini

Serijska različica bo prišla v prihodnjih letih in bo postavljena med osnovnega Cooperja in velikega Countrymana. Mini ni razkril tehnični podrobnosti, zato je ves poudarek na dizajnu in tehnologiji. Koncept je odet v posebno Icy Sunglow Green barvo, streha pa je v British Racing Green zeleni.

Aceman je prvi, ki prinaša novo Charismatic Simplicity oblikovno filozofijo. Cilj le-te je, da združuje minimalizem in trajnost. V osnovi ima avto dva škatlasta dela, kolesa so na skrajnem robu, previsov skorajda ni. Električni križanec je dolg 4,05 metra, širok pa 1,99 metra. Countryman, za primerjavo, meri 4,31 metra. in je širok 2 metra.

Spredaj ima Aceman evolucijo aktualne Minijeve podobe. Ker je električar, ne rabi velike maske za hlajenje. Okvir maske je sestavljen iz LED osvetlitve, notranji vrhnji del pa lahko prikazuje različne vzorce, kot je britanska zastava. Tudi okrogle luči se poslavljajo, te na konceptu so bolj oglate.

Kolesni loki so odeti v zaščuitno plastiko, prav tako spodnji rob avtomobila, avto pa je postavljen na 20-palčna kolesa, vdrta proti sredini pa dajejo poseben 3D efekt. Na zadku je spojler, ki visi nad zadnjo šipo, zadnje luči pa ohranjajo vzorec v britanski zastavi.

Notranjost je prav tako minimalistična. Zdaj je tu le še en velik zaslon na sredini, ki združuje infotainment in merilnike. Pod njim je vrsta letalskih gumbov, ki vključujejo vse, od ročne zavore do načina izbire vožnje.Projektorji lahko dodatno postavijo informacije kar na armaturko ali pa nanjo projecirajo preprost vzorec ali napis.

V notranjosti ni usnja, pač pa reciklirana tkanina. Ker je treba še malo osupniti mimoidoče, avto z lučmi spremlja prihod voznika in predvaja zvok, ki se spreminja glede na oddaljenost. Avto bo fizično prvič prisoten na Gamescomu v Kolnu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn 27.7.2022 16:56:30
Pa naj še kdo reče, da (nedokončane) Stožice niso uporabne.
jjs 27.7.2022 20:39:16
Skoraj bi dal roko v ogenj, da vidim tudi (sicer rahlo očiščen) vhod v stavbo Slovenijales na Dunajski 22 (isto kot na prvem videu Katje Šulc). Kar pa se avta tiče, se mi ne zdi nesimpatičen, malo me spominja na VW koncept ID.Life - nima pa več nič skupnega s katerimkoli Minijem. Razen morda sredinskega števca, angleške zastave, lebdeče strehe, pol maske in rahlo napihnjenimi boki, ki pa so danes že malo passé. Korektno, a ni ravno da bi mami domov pisal.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija