Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Poceni Škoda za rastoče trge
Pri Škodi se sicer ne morejo več zanašati na dogovor z indijsko Tato, a kljub temu nameravajo vseeno pripraviti svojo različico enostavnega in poceni vozila za rastoče trge do leta 2020.
Marko Hanželič
23. avgust 2017 | 8:45:12

Za zdaj kaj prida ni znanega, saj Čehi še nimajo izbrane niti platforme niti pogonskega sklopa, vseeno pa zatrjujejo, da imajo bolj ali manj dorečeno, za kakšen avto naj bi šlo in kje ga nameravajo prodajati. Med trgi, na katerem ga nameravajo prodajati, je seveda Indija, pa tudi Iran, Brazilija in Argentina. 

Nesoglasja glede uporabe Tatine platforme AMP so na koncu privedla do končanja samih pogovorov o sodelovanju, saj so se pri Škodi zbali, da bodo prav zaradi platforme imeli težave pri lovljenju zvezdic na crash-testih in zniževanju emisij.

Podoben projekt kot Škoda pripravlja tudi Volkswagen, ki namerava v ta namen ustvariti tudi posebno blagovno znamko. Pri snovanju bodo sicer sodelovati tudi pri WV-jevem kitajskem partnerju, koncernu FAW.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija