Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   IAA Frankfurt
Akrapovič se z BMW M8 GTE vrača v Le Mans
Med številnimi novostmi se v Frankfurtu predstavlja tudi slovenski Akrapovič, ki na salonu predstavlja novo sodelovanje z bavarskim proizvajalcem in hkrati išče nove poslovne priložnosti.
Uredništvo
13. september 2017 | 11:35:16

Na zanimivem razstavnem prostoru so razstavljeni številni eksponati, vključno z avtomobili, opremljenimi z Akrapovičevimi izpuhi, in kompletnimi izpušnimi sistemi, ki so prave umetnine. A izstopa BMW M8 GTE, ki so ga slovenski mojstri opremili svojim znanjem, vrhunec pa bo doživel prihodnje leto na vzdržljivostni dirki 24-ur Le Mansa. Seveda, to ne bo edina dirka, kjer bo nastopal najnovejši dirkalnik. Nastopali bodo v prvenstvu FIA World Endurance Championship, premierno pa se prvič predstavijo na 24-urni v Daytoni. Razstavni prostor, ki so ga pri Akrapoviču skrbno načrtovali več mesecev, poudarja proizvodne in oblikovalske zmožnosti, na podlagi katerih podjetje Akrapovič izdeluje vzdržljive lahke visokozmogljive izpušne sisteme, ki izboljšajo zmogljivost in odzivnost ter poskrbijo za edinstven zvok. 

Podjetje je že prvi dan predstavilo različne izdelke, vključno z izpušnima sistemoma Evolution Line iz titana za Mercedes-AMG G 63 in Nissan GT-R, izpuhi Slip-On Line iz titana, kompletom povezovalnih cevi, ročno izdelanim difuzorjem iz ogljikovih vlaken za Porsche 911 Turbo/Turbo S (991.2) ter novimi dodatki iz ogljikovih vlaken za BMWM3 in M4.

Med drugimi privlačnimi zanimivostmi, ki so jih razkrili, so bili tudi avtomobili, opremljeni z inovativnimi Akrapovičevimi izpušnimi sistemi: Ferrari 488 GTB, opremljen z izpušnim sistemom Slip-On Line iz titana in Akrapovičevim kompletom povezovalnih cevi, ter Porsche 911 Carrera GTS (991.2), opremljen z izpušnim sistemom Slip-On Line iz titana, kompletom povezovalnih cevi iz nerjavnega jekla in elegantnim zadnjim difuzorjem iz ogljikovih vlaken. Dirkanje je srčika vsakega Akrapovičevega izdelka in na tokratni razstavi je dirkaški svet zastopan z dirkalnikom, ki ga je vozil zmagovalec serije DTM v sezonah 2014 in 2016, Marco Wittmann. Wittmann je tudi ambasador znamke Akrapovič in prvi obraz Akrapovičeve kampanje #TrustedByChampions, njegov Red Bull BMW M4 DTM pa na razstavnem prostoru ponazarja njegove ter Akrapovičeve dirkaške izkušnje in dosežke. Da je dirkanje zares v Akrapovičevih genih, dokazuje tudi razstavljeni primerek iz sveta motociklizma: dirkalnik ekipe Ducati Team iz serije MotoGP. 

Če se slučajno potepate okrog Frankfurta, jih velja obiskati (prostor A07, dvorana 4.0) vse do nedelje 24.septembra, ko salon zapira svoja vrata. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija