Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedes-Benz Star Experience Roadshow
Tudi pri Mercedesu kupce nagovarjajo po drugačnem receptu
Poleg Porscheja so v teh dneh na ekskluzivne testne vožnje vabili tudi pri nemški zvezdi in poudarek namenili trem pomembnim področjem, kjer se Mercedes v prihodnje želi še bolj uveljaviti.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
9. oktober 2017 | 16:34:17

Prodaja se v zadnjih letih precej spreminja, to je zdaj dokončno jasno. Še pred nekaj leti so se trgovci skrivali v svojih prodajnih salonih in najbolj ekskluzivne primerke ponujali na ogled le v promocijskih brošurah. Pri takšni preobrazbi trgovskem mreže po Evropi je kakopak svojo vlogo odigrala tovarna, ki je formirala posebne skupine za promocijo, kjer so seveda vključeni vsi najboljši avtomobili in tovarniški inštruktorji, temu primerno pa je to zanje nenazadnje dodaten zaslužek, ki ga plačajo posamezni uvozniki, a posledično se ta znesek tudi njim povrne skozi povišano prodajo vozil. Mercedes-Benz Star Experience Roadshow je postal že nekakšen tradicionalni dogodek, ki ga zadnja leta gostujejo v Centru varne vožnje na Vranskem, tudi zaradi dejstva, ker na takšnem poligonu lahko pri Mercedesu pokažejo vse tisto znanje, ki so ga vgradili v svoje avtomobile. Na tokratno vabilo na večdnevni ekskluzivni dogodek se je odzvalo veliko število povabljencev, ki so imeli na voljo preskušati tako produkte iz programa osebnih vozil kot tudi iz programa gospodarskih vozil.

No, na današnjem skrajšanem programu za predstavnike sedme sile, so nam Mercedesovi inštruktorji predstavili paleto vozil iz športnega programa AMG, a še večji je bil poudarek na inteligentni Mercedesovi varnosti. Aktivna varnost je tudi pri zvezdi na prvem mestu, zato so njihovi avtomobili bogato opremljeni z vso najsodobnejšo varnostno opremo, ki pa jasno ni vedno opredeljena kot serijska oprema, pač pa je za njo potrebno doplačilo. V spodnjem videoposnetku lahko preverite kako odzivni so sistemi pri preprečevanju trka v primeru pešca, stoječega vozila ali vozila, ki nam nenadoma preseka pot. Najnovejši Mercedes S kakopak vse to zmore preprečevati, tako kot zmore tudi sam poiskati parkirno mesto, samostojno parkirati (brez posredovanja voznika) in znova samostojno zapustiti parkirno mesto. Z več različnimi vozili smo znova preskusili kako dobri so naši refleksi ob morebitnem zdrsu zadka avtomobila in ali smo na spolzki podlagi zmožni samo z vrtenjem volana sposobni ponovno postaviti avtomobil v pravilen položaj. Temu primerno imajo na CVV Vransko postavljeno posebno hidravlično mizo, ki zmakne zadek, preskusna vožnja pa je potekala z različnimi Mercedesi pri hitrosti 40 km/h. Na koncu pa še poslastica v obliki AMG-jevih športnikov, kjer je najbolj prednjačil zverinski E 63 AMG s 571 konjskimi močmi in z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Dinamična vožja z njim je pravzaprav nora in nepozabna. Tako kot na primer cena, ki znaša 154 tisoč evrov. A pri Mercedesu imajo za potešitev adrenalina na voljo še druge cenejše verzije AMG-jev, kot so GLA 45 AMG, A45 AMG ali novejše in malenkost manj zmogljive izvedbo E 43 AMG z 295 kilovati moči.

Seveda, niso pozabili niti na elektrifikacijo, ki bo pri Mercedesu prišla v ospredje šele čez nekaj let, a za pokušino so obiskovalcem vendarle razstavili nekaj priključnih hibridov. Za tiste z najdebelejšo denarnico, pa je ob prihodu na prizorišče pozdravljal AMG GT C Roadster, ki s 557 konji v Sloveniji dosega ceno 235 tisoč evrov. Dva kupejevska brata se v Sloveniji že vozita, morda pa si kdo od povabljencev omisli tudi te uživaške mišice.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija