Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Scirocco gre v pokoj
Volkswagnovci so potihoma ugasnili proizvodnjo Scirocca, ki zadnje čase ni dosegal vidnih prodajnih rezultatov. Naslednika zanj, vsaj za zdaj, ni v načrtu.
Peter Pirkovič
13. oktober 2017 | 10:01:07

Prvič predstavljen leta 2008 na salonu v Ženevi, je svoje najboljše leto doživel kmalu po rojstvu (2009), ko so zabeležili skupno prodajo 45.248 primerkov. In glede na prodajo v lanskem letu (10.752 vozil), je bilo bolj ali manj jasno, da trivratni član Volkswagnove družine nima svetle prihodnosti in da pri njem ne gre vztrajati. Njegovega pravega naslednika za zdaj ni na vidiku, a po nekaterih govoricah ime Scirocco naj vendarle ne bi šlo v pozabo, saj bi se čez nekaj let lahko trgu predstavil nov električni avto izdelan na platformi MEB.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Še vedno en najlepših avtomobilov, kar sem jih kdaj videl. Leta, trendi in facelifti pridejo/gredo, pravi proporci so pa za vedno
13.10.2017 10:29:06
jjs
Res je - če odštejemo pogled od zadaj, kjer spominja na rahlo potlačeno in razlezeno kremšnito - eden najlepših, neizumetničenih izdelkov, za katerega v današnjem SUV-jevskem svetu, kjer večina sveta ne ve, da obstajajo tudi Porscheji na 2 vrat, ni več prostora. Čakam, da rabljenim nekoliko pade cena.
13.10.2017 21:41:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija