Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V enem mesecu so prodali več kot milijon vozil
Volkswagen je septembra zabeležil svojevrsten prodajni rekord, saj so uspeli prvič v enem mesecu prodati več kot milijon vozil. Vzrok gre iskati v izjemnem povpraševanju po športnih terencih in kitajskemu trgu.
Uredništvo
16. oktober 2017 | 10:03:50

Samo na Kitajskem so prodali nekaj več kot 406 tisoč vozil, kar predstavlja 6,3 odstotni porast prodaje, medtem ko so na domačih tleh zabeležili padec prodaje za dobre tri odstotne točke. Večina prodaje tako na Kitajskem kot drugod po svetu temelji na modelu Tiguan. Dobro so se odrezali tudi v Južni Ameriki, kjer je prodaja poskočila za slabih 70 odstotkov (47.800 vozil), v primerjavi z istim obdobjem v letu 2016. Skupina Volkswagen je tako v prvih devetih mesecih prodala skupno 7,8 milijona vozil, kar je za 2,6 odstotka več kot lani, kar pomeni, da bodo ob koncu leta z lahkoto presegli mejo deset milijonov prodanih vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija