Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Največja bo na Poljskem
LG Chem bo prihodnje leto odprl največjo tovarno litij-ionskih baterij v Evropi.
Marko Hanželič
16. oktober 2017 | 11:21:49

Reuters poroča, da tovarno še gradijo na Poljskem, v bližini Vroclava, vrednost investicije pa bo presegla 1,5 milijarde evrov. Tovarna naj bi imela kapaciteto 100.000 kompletov litij-ionskih baterij za električna vozila letno, namenjeni pa bodo večini velikih proizvajalcev avtomobilov, ki se pospešeno podajajo na področje električnih vozil. 

Pri LG Chemu so sporočili, da je na izbiro lokacije vplivala predvsem konkurenčnost poljskega gospodarstva in pripravljenost poljske vlade, da zagotovi ustrezne pogoje za investicijo. V začetku naj bi surovine in sestavne dele še uvažali iz Azije, kasneje pa gre pričakovati, da se bodo v proces v veliki meri vključili tudi poljski dobavitelji.

Kljub temu, da bo LG Chem Polska največja tovarna baterij v Evropi, bo v primerjavi s Teslino Gigatovarno pravi palček, saj naj bi dosegala vsega desetino njene kapacitete.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Stara novica in še to le delno pravilna - proizvajali bodo litijeve celice iz katerih se potem sestavljajo baterije! Tovarna se bo postopoma še širila....celice bodo pa romale v Nemčijo in Francijo, kjer si bo vsak avtomobilski proizvajalec iz njih sestavljal svoje baterije. Podobno a še manjšo tovarno gradi tudi Samsung na Madžarskem!
16.10.2017 12:48:41
shark911
Največja tovarna baterij v Evropi,pa po velikosti samo 10% tesline? Zanimivo...
16.10.2017 13:42:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija