Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Koncepti: Toyota Concept-i Ride
Mestna praktičnost
Toyota bo v Tokio pripeljala mestni avtomobilček z dvižnimi vrati, ki imajo tudi dodatno praktično vrednost.
Artur Švarc
17. oktober 2017 | 9:39:33

Velika odprtina za vstopanje je kot nalašč tudi za invalide, avto pa ima prostora za dva potnika, je pa v celoti električen. Ko se odprejo vrata, se premakne tudi sedež, v zadku pa je dovolj prostora za spravljanje invalidskega vozička.

Za upravljanje je na voljo joystick, s katerim voznik tudi pospešuje in zavira, določene procese kot je parkiranje, pa avto zna opraviti sam.

V dolžno meri le 2,5 metra ,širok je 1,3 metra in visok 1,5 metra. Medosna razdalja znaša 1,8 metra, z enim polnjenjem pa avtomobilček prevozi 150 kiometrov.

Eden od konceptov bo tudi Concept-i Walk, neke vrste prilagodljiv trokolesni skiro na elektriko, z enim polnjenjem bo prevozil do 20 kilometrov. Odvisno od konfiguracije bo Walk meril od 500 do 700 mm v dolžino in obrne v manj kot pol metra prostora. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija