Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Katalonska kriza prekrižala Seatove načrte
Španci so nameravali v nedeljo 15.oktobra razglasiti ime novega športnega terenca, a je politična kriza povsem zasenčila celotno dogajanje in so zadevo prestavili za nedoločen čas.
Peter Pirkovič Seat
18. oktober 2017 | 12:09:47

Očitno je celotno dogajanje okrog odcepitve Katalonije precej občutljivo tudi v gospodarskih krogih, zato so pri Seatu raje stopili korak nazaj in prestavili poseben dogodek na kateremu bi morali razkriti ime novega največjega člana terenske družine Seat. Seatov sedež je v Martorellu v Kataloniji in ker se nemški lastniki ne želijo mešati v španske notranje-politične razkole, bodo raje počakali na epilog te zgodbe.

»Dokler so vsi španski mediji fokusirani na politiko, smo se odločili, da počakamo na bolj mirno obdobje,« je izjavil eden od španskih predstavnikov Seata.

Pretekli mesec so na salonu v Frankfurtu razkrili, da imajo za novega terenca v finalu štiri imena (Alboran, Aranda, Avila in Tarraco), a to ne pomeni, da bo avto zamujal. Namreč, proizvodnjo tega avtomobila bodo prevzeli v Volkwagnovi tovarni v Wolfsburgu, začetek pa je predviden za jesen 2018.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Morali bi uporabiti kakšno nevtralno ime. Recimo Free Catalonia.
18.10.2017 18:02:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija