Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Intervju za hrvaški medij
Rimac tudi o nesreči Hammonda, ki mu je vzela 10 let življenja
Čeprav se je domačih medijev zadnjih nekaj let močno izogibal, saj so ga bolj ali manj ves čas slabo razumevali in mu podtikali vse živo, je pred nekaj dnevi za Jutarnji zelo osebno spregovoril o načrtih za prihodnosti in o tem zakaj je bilo zadnje leto zanj najtežje doslej.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
23. oktober 2017 | 10:08:34

Mate Rimac je izjemen vizionar, katerega podjetje je pred petimi leti zaposlovalo le nekaj ljudi, danes, po kitajski investiciji, pa je ocenjena vrednost podjetja Rimac Automobili na okrog 136 milijonov evrov. Rimac pravi, da bo svež kitajski denar, v zameno katerega je Kitajcem prepustil tretjinski delež v svojem podjetju, za različne projekte, saj se pri Rimcu ukvarjajo s številnimi različnimi projekti za številne avtomobilske proizvajalce, ki trkajo na njegova vrata. Pravi, da edino z BMW-jem in Oplom ne sodelujejo, medtem ko so na evropskih tleh povezani ali vsaj v kontaktu prav z vsemi vidnimi  znamkami. Večina avtomobilskih proizvajalcev ima za določen avtomobil več kot tri četrtine sestavnih delov, ki jih dobavljajo zunanji partnerji. McLaren, na primer, niti enega sestavnega dela ne izdela sam. Rimac trenutno tesno sodeluje s sedmimi proizvajalci, pred nekaj dnevi je postalo javno, da sodelujejo tudi z Jaguarjem pri konceptu E-Type Zero, posebej izpostavi še Koenigsegg in Aston Martin. Pri slednjem so poskrbeli za, da je infotainment v celoti njihov, sicer pa se bolj ali manj usmerjajo v razvoj menjalnikom, baterij in elektromotorjev. Rimac priznava, da je Concept_One razvijalo 5 ljudi, danes ima zaposlenih preko 250 visoko izobraženih kadrov, ki so k njemi prišli iz Ferrarija, BMW-ja in Tesle. In večina teh je tujcev. V svoji ekipi ima Avstrijce, Nemce, Italijane, Špance, Pakistance, Indijce in druge.

Mate Rimac obenen v intervjuju napove prihod novega avtomobila, ki ga bo predstavil prihodnje leto na salonu v Ženevi. Gre model C2, ki ga bodo sestavili v omejeni seriji 150 primerkov in bo predstavljal tehnično izjemno napreden in dovršen avto. Več o njem ne želi povedati. 

Finančna inekcija iz Kitajske jim je omogočila, da se bodo še naprej razvijali in širili. Dogovor s kitajkim partnerjem so sklenili izključno zato, ker je Camel največje podjetje za baterije, želijo pa postati dobavitelj celotnega pogona in to znanje Rimac vsekakor ima. Med drugim so jim Hrvati zdaj projektirali izgradnjo nove tovarne na Kitajskem, obenem pa na tem trgu odpirajo skupno podjetje. Mate Rimac za zdaj obvladuje 65 odstkov svojega podjetja in kot pravi, bodo v prihodnosti še potrebni novi investicijski partnerji, a v vsakem primeru bo ostal večinski lastnik. Ponudb za prevzem podjetja je bilo zdaj že ogromno, a pri Rimac Automobili so šele na začetku svoje zgodbe.

Mate Rimac v intevjuju pove, da je bilo zadnje leto zares naporno. Delal je pravzaprav vse nedelje, praznike, za božič, včasih je tudi prespal v svoji pisarni. A vse se je postavilo na glavo, ko je Richard Hammond razbil Concept_One Hammondovo nesrečo. Prvič razkriva zanimive detajle o tej nesreči. Že pred časom so se pri njem oglasili Top Gearovci in ga poskušali prepričati, da jim ponudi v preskus Concept_One. Nekajkrat jih je zavrnil, a so bili izjemno vztrajni in čeprav so bili mnogi v njegovem podjetju proti, se je naposled le odločil in dal avto v preskus. Seveda, pod določenimi pogoji. Izdelali so osem primerkov in to je bil že plačan primerek avtomobila, ki so ga v soglasju s kupcem, popolnoma novega dali ekipi The Grand Tour. Šlo je za teden dni testiranj in zadnji dan je bilo mišljeno, da se odpelje še dirko in se zgodbo v Švici zaključi. Za vsak avtomobil imajo dostop do popolne telemetrije, zato so iz Zagreba spremljali vsak njihov korak. Trikrat je šlo brez težav, četrtič pa podatki obmolknejo. Po desetih minutah so telefoni pregoreli. Naposled ga je poklical tudi Hammond in se mu iskreno opravičil: »Sem popoln idiot, zelo mi je žal Mate, ne morem verjeti kaj sem naredil,« mu je v telefon z zlomljenim kolenom povedal Hammond. Telemetrija je pokazala, da je s ceste zletel pri 212 km/h, zato še danes ne more verjeti kako je preživel zgolj s poškodbo kolena. To nenazadnje pomeni, da so naredili odličen avto. Hammond je krivdo prevzel nase, saj v zadnji vožnji vedel koliko je čas Aventadorja in ko je prečkal cilj je želel v vzvratnem ogledalu videti svoj čas. Predolgo je gledal v ogledalo in sekundo ali dve predolgo pritiskal na stopalko za plin in ko je pogled usmeril naprej, je bilo vse skupaj prepozno. Rimac je povedal tudi to, da je bil tisti trenutek zelo »zajeban«, saj so ga kakopak klicali tudi številni poslovni partnerji in želeli vedeti ali je bilo karkoli narobe s katerim od sestavnih delov in če bi bilo, bi bilo s podjetjem konec. A na srečo se je vse srečno izšlo. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija