Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Konec za avstralsko avtomobilsko industrijo
Po umiku Toyote in Forda je v petek s tekočih trakov Holdnove tovarne v Adelaidu zapeljal zadnji velikoserijski avtomobil iz dežele kengurujev.
Marko Hanželič
23. oktober 2017 | 10:28:06

Zadnji Holden, izdelan v Avstraliji, je Commodore Redline, z njim pa se po 7,6 milijona izdelanih vozilih in 69 letih proizvodnje zaključuje poglavje avstralske avtomobilske induustrije. Holden sicer ostaja navzoč na trgih Oceanije, a le kot znamka, čeprav nameravajo ohraniti okoli tisoč delovnih mest, saj GM v Avstraliji ohranja oblikovalski studio in razvojni oddelek. 

Skrb za delavce bodo pri Holdnu podkrepili tudi z delovanjem t.i. tranzicijskega centra, ki naj bi bil odprt naslednji dve leti, njegov glavni namen pa bo, priskrbeti delavcem Holdnovih tovarn v Adelaidu in Melbournu nove službe. Največ jih utegne zaposlitev najti v vojaški industriji, saj bodo v Avstraliji sestavljali vojaške lovce F-35.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija