Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Preiskave na sedežih BMW-ja, Mercedesa in Volkswagna
Predstavniki EU so včeraj in ves pretekli teden iskali morebitne dokaze povezane s sumom kartelnega dogovarjanja. Včeraj so se ustavili v Wolfsburgu in Stuttgartu, prejšnji pa še v Munchnu.
Uredništvo
24. oktober 2017 | 8:45:06

Glavni razlog za preiskave, so povezave s sumom, da je več nemških avtomobilskih proizvajalcev kršilo pravila konkurence v EU, ki med drugim prepovedujejo kartelna dogovarjanja med podjetji. Volkswagen in Daimler sta kmalu za sporočilom iz Bruslja javno objavila, da so ju obiskali preiskovalci generalnega direktorata komisije za konkurenco. V Daimlerju so ob tem navedli, da so komisijo zaprosili za prizanesljivo obravnavo. Ta je na voljo tistim podjetjem, ki z informacijami razkrijejo kartelno dogovarjanje, omogoči pa jim, da si ob morebitni odločitvi o kazni to znižajo ali pa celo niso kaznovani.

Do preiskave prihaja potem, ko je julija tednik Spiegel poročal, da naj bi bili proizvajalci BMW, Volkswagen, Audi, Porsche in Daimler od leta 1990 vpleteni v kartelno dogovarjanje o podrobnostih razvoja in izdelave modelov ter logistike, med drugim glede tega, kako zadovoljiti stroga pravila glede dizelskih emisij.

Po pojasnilih Evropske komisije je preiskava sicer še v zgodnji fazi. Dejstvo, da komisija izvaja preiskavo, ne pomeni, da so družbe kršile konkurenčna pravila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija