Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tesla z izgubo in težavami
Kalifornijski proizvajalec električnih avtomobilov je v zadnjem četrtletju zabeležil največjo izgubo doslej, hkrati pa velikoserijsko proizvodnjo Modela 3 prestavil za tri mesece.
Marko Hanželič
2. november 2017 | 8:56:19

V zadnjem četrtletju so za tekoče poslovanje pri Tesli porabili 1,1 milijarde dolarjev, dodatnih 375 milijonov jih je šlo za poplačevanje kreditov. Poročilo kaže tudi, da je v avgustu Tesli uspelo zbrati 1,8 milijarde dolarjev s prodajo zadolžnic in za 30 odstotkov povečati prihodke, ki so znašali slabe tri milijarde evrov.

Ponovno se zapleta pri velikoserijski proizvodnji Modela 3, zato so Elon Musk in druščina napovedanih 5.000 avtomobilov tedensko z letošnjega decembra prestavili na konec prvega četrtletja prihodnjega leta. Glavni razlog za zamude naj bi bila težava s sestavljanjem baterij v Teslini gigatovarni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Tezava je z zagonom linij, ni to tako enostavno. Nekaj je fotografirati linije, drugo pa jih je zagnati in doseci stabilno proizvodnjo. Do sedaj imajo izkusnje z rocnim sestavljanjem, serijska proizvodnja je pa povsem druga dimenzija. Se gigante avto industrije taksni projekti mucijo, ne da ne bi majhno Teslo.
2.11.2017 11:22:42
skrivo
Bomo videli kako bo z Nissani Leafi, ki so jih nekateri tudi pri nas že naročili - obljubljajo dobavo konec februarja 2018, bo pa zanimivo spremljati ali bo Nissanu uspelo ali bodo zamude kot pri Tesli, saj so tudi oni malo prehitro vse skupaj dali ven (so pač morali zaradi Modela 3).
2.11.2017 14:38:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija