Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kako velik je račun v primeru nesreče na Zelenem peklu
Nordschleife je najdaljša steza na svetu, ki je večkrat letno odprta tudi za običajne brez potrebnih dirkaških izkušenj. A račun, ki ga izda upravljalec steze, je lahko višji od popravila avtomobila.
Peter Pirkovič
2. november 2017 | 9:52:31

Na dneve, ko je steza odprta za javnost, lahko kdorkoli, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in ob plačilu 30€, sprosti adrenalin v svojem avtomobilu. Naj si bo to Dacia Logan, BMW M4 Coupe ali Renault Trafic. A ker mnogi močno precenijo svoje vozniške sposobnosti, smo velikokrat priča zviti pločevini in poškodovani infrastrukturi, ki jo upravljalci sicer popravijo na račun uporabnika.

Stroški, ki nastanejo ob morebitnem trku, so zares visoki. Da poškodovani avto odpelje avtovleka, upravljalci napišejo račun za 600€, če je za to potreben varnostni avto to pomeni 82€ vsakih 30 min, v primeru hujše nesreče, ko je potrebna popolna zapora steze je cena 1350€ na uro. V kolikor je poškodovana zaščitna ograja, je prisotnost tovornjaka vredna 150€, odstranjevanje ograje je ocenjeno na 10€ po metru, nameščanje nove pa 31€ po metru. A odvisno od višine te, se račun lahko podvoji ali potroji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
se mi zdi da je račun za ograjo še vedno manjši kot pri darsu
2.11.2017 15:55:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija