Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Športni hibridi kot vmesna stopnička
Pri Volkswagnu računajo, da preskok na (izključno) električno energijo ne bo takojšen, zato nameravajo v prihodnjih letih pripraviti več športnih kombilimuzinskih hibridov.
Marko Hanželič
3. november 2017 | 10:32:29

V naslednjem desetletju lahko tako od VW-ja pričakujemo lepo število kombilimuzin s hibridnimi pogonskimi sklopi, ki bodo predstavljali vmesno stopnico do popolne elektrifikacije, hkrati pa naj bi po mnenju vodilnih pri Volkswagnu kupce prepričali o prednostih električne energije kot pogonskega goriva.

Pri Volkswagnu so mnenja, da bo prehod na avtomobile, ki bodo vozili  na električni pogon, trajal približno deset let, v tem obdobju pa želijo svojim kupcem ponuditi avtomobile, ki bodo ponujali prednosti uporabe električne energije, hkrati pa omogočali veselje do vožnje. Prvi primerek, ki bo deležen te preobrazbe, bo Škoda Fabia vRS.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Zakaj za vraga ne ponudijo 1.0 turbo benz mlincek z el. enoto kot plug-in hibrid? To bi bila uspesnica.
3.11.2017 11:28:11
Jože
Zakaj za vraga ne ponudijo 1.6 TDI z el. enoto kot plug-in hibrid? To bi bila še večja uspešnica v razredu golf in 1.2 TDI z el. enoto kot plug-in hibrid v razredu polo, ta bi pa zmagala. Vsekakor pa bi morala ostati v ponudbi tudi 2.0 za večji in 1.6 za manjši razred, saj so mali mlini pri večjih obremenitvah bolj potrošni kot večji - do tega je prišlo že nekaj proizvajalcev. In seveda stroge nadzore pri emisijskih izpustih. Oba bi zmogla 150km/h kar je danes nekje potovalna hitrost na AC in prijetno vožnjo na ostalih cestah. Roko na srce, moramo varčevat z neobnovljivimi viri energije in dizli imajo pri tem še vedno višje izkoristke kot bencinarji in ti mali mlinčki katerega malo pohodiš in nastane vrtinec v tanku.
3.11.2017 14:03:31
shark911
Jože,dizli niso primerni za pogon priključnih hibridov,tudi Audi in Volvo,ki jih trenutno ponujata vsak pri enem modelu,jih bosta pri naslednji prenovi opustila...
3.11.2017 15:14:09
Jože
shark911 - je kak tehnični argument za to? Jaz ne vidim omejitev, tehnologije čiščenja plinov so si zelo sorodne in zahtevajo skoraj da enake pogoje, za nakup hrane ipd. pa je vedno samo v uporabi elektrika.
3.11.2017 16:36:48
skrivo
Ja, plug-in hibridi so vsekakor več kot smiselna prehodna stopnja med ICE in čistim BEV. Samo električni domet pa mora biti vsaj na ravni Ampere, drugače je brez veze. Jože bi seveda dizel plug-in hibrida kar je OK, vendar obstajajo določeni razlogi zakaj proizvajalci tega ne počnejo. Tudi cena je eden izmed razlogov.
3.11.2017 19:23:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija