Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Delphi kupuje NuTonomy
Eden največjih dobaviteljev komponent in sestavnih delova za avtomobilsko industrijo na svetu, Delphi Automotive, krepi svojo navzočnost na področju avtonomne vožnje.
Marko Hanželič
3. november 2017 | 13:07:24

Kupnina za NuTonomy naj bi znašala okoli 450 milijonov dolarjev, naveza Deplhi - NuTonomy pa je le zadnja v nizu podobnih zgodb, kjer etablirani igralci na trgu kupujejo start-up podjetja z know-howom na področju avtonomne vožnje. 

V sklopu posla je tudi prerazporeditev 100 inženirjev in znanstvenikov iz NuTonomyja, ki bodo združili moči s 100 Delphijevimi inženirji v timu za avtonomno vožnjo, pri čemer bo sedež podjetja NuTonomy ostal v Bostonu.

Podjetje NuTonomy je sicer nastalo pred štirimi leti in razvija avtonomne sisteme, pri čemer si kot največji uspeh štejejo lansiranje samovozečih taksijev v Singapurju. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija