Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napoved
Nova generacija Mercedesa razreda A v Ženevi
Nemci so očitno zaključili razvoj naslednika razreda A, zato njegovo rojstvo napovedujejo za marčevski salon ob ženevskem jezeru.
Peter Pirkovič Autocar
4. november 2017 | 10:16:59

Izdelan na platformi MFA (modular front architecture), bo razred A prinašal nekaj dimenzijskih sprememb, ki se utegnejo najbolje pokazati z več prostora na zadnji klopi in v prtljažnem prostoru, medtem ko bo najmanjši Mercedes od večjih bratov podedoval številne asistenčne sisteme, izboljšano multimedijo in morda tudi funkcijo samostojne vožnje. Nekoliko bolj resno se bo tokrat pokazala naveza Mercedes-Renault-Nissan, ki skupaj razvijajo nov downsizing bencinski motor. Z oznako M282 gre za motor, ki bo na voljo z delovno prostornino 1,2 oziroma 1,4. Novejši je tudi bencinski motor z oznako M260 (1.6 ali 2.0), ki bo opremljen s takoimenovanim blagim hibridnim sistemom, medtem ko se bo dizelska ponudba vrtela okrog dvolitrskega (OM654) motorja s tremi nivoji moči. Seveda, ne bo manjkal niti priključni hibrid v povezavi s prej omenjenim M282 motorjem, v ponudbi nekaterih različic razreda A pa bosta tudi devetstopenjski DTC samodejni menjalnik in štirikolesni pogon 4Matic.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija