Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
20 najbolj zabasanih
Med številnimi lestvicami, ki jih je mogoče najti na spletnih straneh različnih inštitutov in podjetij, ki ponujajo IT-rešitve v prometu, najdemo tudi lestvico mest z največ zastoji.
Marko Hanželič
4. november 2017 | 13:24:43

Podjetje RegTransfers je na podlagi podatkov, ki so jih zbrali pri ponudniku GPS-lokacijskih enot Inrix, sestavilo lestvico 20 mest, kjer vozniki najdlje preždijo v kolonah in zastojih. Pri Inrixu so sicer zbrali podatke iz 1.064 mest po svetu, rezultati pa kažejo, da je s prometom daleč najbolj "zabasano" mesto Los Angeles, kjer vozniki v zastojih povprečju na letni ravni prestojijo 104,1 ure, sledi pa Moskva z 91,4 ure na leto.

 Med prvo deseterico najdemo še štiri ameriška mesta (New York, San Francisco, Atlanta in Miami), vmes pa so še kolumbijska Bogota, London in Pariz. Tudi drugi del lestvice je čvrsto v ameriških rokah, med top 20 pa najdemo še Bangkok, Mexico City, Istanbul, Jakarto in malce presenetljivo (glede na velikost mesta) ruski Krasnodar.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija