Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tudi barva odloča o vrednosti rabljenega vozila
Čeprav ljudje običajno barvo avtomobila izbiramo na podlagi svojega okusa in čustev, ima le-ta pomembno vlogo na vrednost rabljenega avtomobila.
Marko Hanželič
10. november 2017 | 7:17:07

Študija, ki so jo pripravili pri spletnem iskalniku iSeeCars je na vzorcu 2,1 milijona rabljenih vozil pokazala, da imajo barve pomemben vpliv na vrednost rabljenih avtomobilov na trgu. Zanimivo je, da se je glede vpliva na vrednost najbolje izkazala rumena barva, saj so rabljeni avtomobili rumene barve v treh letih v povprečju izgubili 27 odstotkov vrednosti. Na drugi strani je »zlata« barva, ki je »poskrbela« za 37,1 odstotka izgube vrednosti avtomobila.

Pri iSeeCars razložili, da je prednost rumene barve bržkone relativno nizko število prodanih avtomobilov, s čimer je nižja tudi ponudba, zaradi katere cena ne pade tako zelo kot pri barvah, kjer je ponudbe več kot dovolj. Kljub vsemu lastništvo rumenega avtomobila ne pomeni, da ga boste prodali takoj, saj je v povprečju potrebnih teden dni več kot pri avtomobilih bele, srebrne ali rdeče barve.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija