Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Predlog EU
Bo sistem za samodejno zaviranje v sili postal serijski?
Vse kaže, da bi lahko evropski parlamentarci močno pritisnili na avtomobilske proizvajalce, ki bodo morali ta sistem v nove avtomobile vgrajevati brez doplačila. Podobno kot je to nekoč veljalo za ABS in sistem E-Call, ki bo obvezen od aprila prihodnje leto.
Uredništvo EuroNCAP
20. november 2017 | 9:57:54

Zadnje poročilo o stanju na evropskih cestah ni najbolj vzpodbudno, saj je črna statistika še vedno previsoka. Vsako leto na cestah v Evropi umre okrog 25 tisoč ljudi, več kot sto tisoč jih je poškodovanih, najbolj pa je zaskrbljujoč podatek, da je za 90 odstotkov nesreč kriva človeška napaka. Evropski poslanci so zato prepričani, da bi bilo veliko nesreč mogoče preprečiti z uporabo novih tehnoloških sistemov za pomoč voznikom v nevarnih situacijah. Danes so ti sistemi del opreme avtomobilov višjega razreda, zaradi njihovih očitnih koristi pa bi morali postati obvezna oprema vseh novih osebnih vozil.

Ker pa so mnogi tovrstni sistemi dragi, poslanci predlagajo, da se obvezno vgradijo le tisti, ki so že na tržišču in dokazano pripomorejo k reševanju življenj, kot sta na primer samodejno zaviranje v sili (AEB) z zaznavanjem pešcev in kolesarjev ter aktivni tempomat z radarsko kamero, ki avtomobil samodejno upočasni, da se izogne trku, voznikom pa pomaga tudi pri spoštovanju omejitev hitrosti.

Poročevalec, poslanec Evropske ljudske stranke (EPP) Dieter-Lebrecht Koch je ob spremljanju resolucije v Evropskem parlamentu spomnil, da napake delamo vsi - vozniki, pešci in kolesarji. "V takšnih primerih so zato sistemi samodejne pomoči kot tihi kopiloti, ki nam pomagajo, da se izognemo nesrečam. Ravno z večjo uporabo bodo sistemi za pomoč vozniku postali cenejši. Cene tovrstnih avtomobilov torej ne bodo poskočile v nebo - postali bodo le malenkost dražji," je prepričan.

Resolucija sicer še ugotavlja, da je vsako leto približno četrtina vseh smrtnih žrtev v cestnem prometu v EU posledica uživanja alkohola, zato poziva Evropsko komisijo, naj oceni, kakšna bi lahko bila dodana vrednost omejitve, enotne v vsej EU, na 0,0 odstotka vsebnosti alkohola v krvi za voznike začetnike v prvih dveh letih in za poklicne voznike.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
aichi
To bi moral bit tako ali tako...
20.11.2017 10:07:32
skrivo
Ja, seveda, samo ko bo to res dobro delalo (da ne bo zaviralo kr brez veze v določenih situacijah).
20.11.2017 13:13:25
klemens
Meni tudi tole nagaja, danes mi je bremzal sam, ko sem zapeljal z enega dovoza hiše na cesto. Bil je malo večji naklon.
20.11.2017 17:25:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija