Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kako bodo pri VW v petih letih potrošili 72 milijard evrov
Nemški koncern Volkswagen ima konkretne načrte za prihodnost, temu primerno pa so pred nekaj dnevi šefi prižgali zeleno luč za enormno petletno naložbo v razvoj.
Peter Pirkovič Volkswagen
20. november 2017 | 11:15:24

Po aferi z dizelskimi motorji se je Volkswagnov scenarij precej hitro obrnil v drugo smer. V naslednjem desetletju si želijo postati vodilni proizvajalec električnih in hibridnih vozil na svetu, zato bodo do leta 2022 za razvoj porabili kar 34 milijard evrov. To hkrati pomeni, da si želijo močno pospešiti proces elektrifikacije, saj bodo že v zelo doglednem času na trg prihajali novi  modeli na alternativni pogon. K tej elektrifikaciji modelne palete bodo prispevale praktično vse znamke, ki jih imajo v koncernu.

Del razvojne denarja bodo namenili popolni preobrazbi tovarne v Zwickau, kjer se trenutno proizvajata Passat in Golf. Prihodnost te tovarne bo popolnoma drugačna, saj bo ta prevzela vlogo proizvodnje večine električnih avtomobilov, ki bodo nastajali v prihodnjih letih, medtem ko bosta prej omenjena modela preusmerjena v tovarni v Emden in Wolfsburg.

Velik poudarek v prihodnjih letih namenjajo tudi tehnologiji samostojne vožnje in novemu razumevanju sodobne mobilnosti, ki prinaša car-sharing in digitalizacija.

Omenjeni naložbeni načrt, ki predvideva investicijo 72 milijard evrov ni največji v zadnjem obdobju. Še več, 86 milijard evrov, so potrošili pri zadnjem petletnem strateškem načrtu (2015-2019).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis1304
car-sharing - forsirajo neumnosti...
21.11.2017 18:17:47

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija