Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Avstralija
Neodgovornim voznikom zaplenijo in celo uničijo vozilo
Avstralska policija ima pooblastila, da voznikom, ki ogrožajo življenja drugih, kaznujejo s precej ostrimi ukrepi.
Peter Pirkovič
22. november 2017 | 9:01:32

Namreč, črna statistika ni najbolj vzpobudna, saj je samo letos pri njih na cestah umrlo 998 ljudi, več kot 40 tisoč pa je poškodovanih. Ker je v tej statistiki zabeležen velik odstotek nesreč, ki se zgodijo zaradi neodgovornih voznikov, so policisti v zadnjih letih dobili veliko več pooblastil kot nekoč. Globe, ki segajo tudi do 21 tisoč avstralskih dolarjev (13.500€), za nekatere voznike ne zaležejo, zato lahko policisti, če voznika dobijo v vinjenem stanju, vozilo zasežejo, kasneje pa to prodajo ali uničijo. Odločitev o uničenju vozila sprejmejo policijski šefi zveznih držav, v primeru prodaje vozila, se denar steče v državno blagajno in je namenjen svojcem žrtev prometnih nesreč oziroma poškodovanim. Samo v zvezni državi Victoria je bilo v zadnjih 18 mesecih uničenih kar 2204 avtomobilov, na račun previsokih hitrosti, vinjenosti ali bežanja pred policijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Kdaj bo to pri nas? Mogoče bi za potešitev divjaških ambicij posameznikov morali imeti 2-3 dirkališča, odprta za vse, kjer bi si potešili pretok adrenalina po žilah.
22.11.2017 9:31:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija