Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Veliko kitajsko povpraševanje žene prodajo EV-jev v nebo
V tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo po vsem svetu prodanih 287.000 električnih vozil, kar je kar za 63 odstotkov več kot v istem obdobju lanskega leta in 23 odstotkov več kot v drugem četrtletju letošnjega.
Marko Hanželič
22. november 2017 | 11:16:17

Za polovico vseh prodanih enot so poskrbeli Kitajci, na drugem mestu po količini prodanih električnih vozil so evropski trgi, Severna Amerika je na tretjem mestu. Odlična prodaja v kraljestvu sredine je posledica odločitve kitajske vlade, da zmanjša onesnaženost velikih mest, hkrati pa jim gre na roko močna kitajska navzočnost v tem avtomobilskem segmentu, kar ima ugoden vpliv na zaposlenost in kupno koč prebivalstva.

Pomemben podatek je tudi zajetna finančna subvencija, ki jo kitajske oblasti priznajo ob nakupu električnega vozila, s čimer so le-ta pogosto do 40 odstotkov cenejša kot vozila s konvencionalnimi motorji. Letos bo na globalnem trgu prodanih več kot milijon električnih avtomobilov, kar je tudi posledica izboljšav polnilne infrastrukture in dosega avtomobilov.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Električni avto po logiki mora biti cenejši kot avto s pogonom na benzin/dizel zaradi manj komponent, manjše dobaviteljske verige in sestavnih delov, krajšega časa proizvodnje in enostavnejše konceptcije konstrukcije. Kaj pa je potrebno tu filozofirati....? Razen v Evropi, kjer ščitimo "stare, dobre" proizvajalce saj ter smoga. Cena električnega avtomobila je v EU na umetno višji ravni kot avtomobili z Otto in Diesel motorji.
22.11.2017 13:45:39
klemens
Mislim, da je problem baterija, ki lahko stane več kot izpuh, sklopka itn.
22.11.2017 14:14:57
shark911
En zelo dober članek na temo cen baterij in zmogljivosti tovarn baterij v naslednjih letih: http://pushevs.com/2017/11/19/china-hiring-korean-battery-experts/
22.11.2017 14:23:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija