Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Honda
15 minut polnjenja leta 2022
Japonci 2022 načrtujejo lansiranje številnih električarjev, ki bodo imeli zares hitro polnjenje.
Artur Švarc
23. november 2017 | 9:20:12

Po pisanju Nikkei Assian Reviewa, bo japonski proizvajalec izdelal avtomobile, ki bodo zmogli 240 km z enim 15-minutnim polnjenjem.

Zato bodo pri Hondi Panasonicu za njihove baterije rekli hvala in z novim partnerjem razvili visoko kapacitativne baterije. Te baterije bodo sposobne zares hitrega polnjenja. A v hlastanju po elektriki je vse to odvisno od nadgradnje električnega omrežja. V Evropi naj bi do 2020 imeli nekaj tisoč 350-kilovatnih polnilnic, japonska pa naj bi sledila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jože
To bo kar zanimiva in obetavna zadeva, gledano s stališča uporabnosti, verjetno boš lahko prevozil realnih 150 km pred e-oskrbo, šel na stranišče, popil sok ali kavico in šel dalje. E-postaje ali E-servise ali kakor koli se bo to že imenovalo, bo pa potrebno potrojit ali početverit - kar je tudi realno in hitro izvedljivo, težavno so za 1x prenosna omrežja a še prej je glavna težava v tem, da imamo naprave katere trošijo energijo, nimamo pa zadostnih proizvodnih zmožnosti - vesel bi bil, če bi se tudi o tem začelo na glas govorit. Pa upam, da se ne bo ponovno kak pametnjakovič oglasil in rekel, da E-energijo imamo: NE energije za 1x nimamo. NEK lahko napaja le 1000 takih polnilnic sočasno oz. 1.250-1.500, če rečemo da je faktor sočasnosti 0,8 in da vse ne delujejo s polno močjo in da ne bo rekel kdo, da imamo potem še TEŠ pa TEB in TET - to so ogljični viri, torej s tem nismo naredili nič, če slednji nadomeščajo e-energijo. Torej vozila in gospodinjstva, ter gospodarstvo bomo morali oskrbovati iz NE ogljičnih virov kot so NEK, hidro, vetrna in solarna energija - kjer sta slednji dve pogojeni in predvsem primerni za oskrbo črpalnih hidro elektrarn, mi pa energijo potrebujemo brezpogojno!
23.11.2017 10:38:18
alfafil
In vožnja na elektriko ne bo nikoli cenejša od fosilnih goriv. Zakaj? Ker bo država nabila dajatve, da dobi nazaj razliko v našem pričakovanem prihranku.
23.11.2017 10:59:34
shark911
Tudi če ni cenejša in tudi če država nabije dajatve,bi raje vozil EV - ker se preprosto bolje pelje! Mogoče edino po AC ni neka razlike proti ogretemu dizlu,v vseh ostalih primerih pa EV zmaga,predvsem v mestni gneči in klancih.
23.11.2017 12:44:22
jjs
Jože, po mojem si delaš preveč skrbi v stilu "Maček nikakor ne more na podstrešje, ker je njegova prednja leva taca ta hip v pritličju". Vprašanje je, kolikšen delež v camembertu osebne mobilnosti bodo os. avti sploh še predstavljali (last mile?) in koliko bo polnjenje sploh še moj problem, ne pa problem mojega mobility providerja, ki bo znal vse skupaj veiiko bolj racionalno organizirati, kot pa milijon individualnih uporabnikov lastnih vozil; dalje, koliko elektrike bo smart grid v določenem trenutku po določeni ceni usmeril v določeno točko porabe; in navsezadnje, koliko bo sploh še NEKov in TEŠov, koliko elektrike pa bo iz sonca/podzemlja/vetra/solate/greznice proizvedla vsaka individualna stavba in je odvedla v omrežje.
23.11.2017 12:51:41
1-2-3
Moje mnenje je, da konec koncev za prvo silo spet ni tak problem, če bomo elektriko pridobivali iz neobnovljivih virov. Pogledati je edino treba, kakšna je učinkovitost pridobivanja, če je npr. pridobivanje energije za poganjanje avtomobila pri termoelektrarni 2-krat bolj učinkovito in se pri tem sprosti manj CO2 kot avtomobilski motor, poleg tega pa imamo pri termoelektrarni še odpadno vodo, ki jo lahko primerno uporabimo za npr. ogrevanje domov bi bila zame tudi takšna rešitev zadostna dokler ne dobimo dovolj elektrike iz obnovljivih virov. Nisem pa fizik ali strojnik, tako da ne vem, kako učinkovite in kakšen izpust delcev imajo elektrarne v primerjavi z avtomobilskimi motorji in če z elektrarni res omilimo situacijo.
23.11.2017 14:37:40
sr1
Hja učinkovotost termoelektrarn je okrog 40 %, običajnih avtomobilskih motorjev pa dobrih 30 %. Je pa učinkovitost Mercedesovega F1 hibridnega motorja že okrog 50 %. Ne vem ne vem. Bo treba nuklearke gradit, če bomo želeli biti brezogljični.
23.11.2017 17:48:04
1-2-3
Aha hvala, zanimivo. No če pač klimatske spremembe niso scam in če bo res potrebno tako ogromno znižanje CO2 v tako hitrem času kot predvidevajo znanstveniki, potem pač ni neke druge izbire kot elektrika brez izpustov CO2. Še vedno imam rajši da se pot na morje podalša za kakšno urco ker bom vmes moral polniti avto in pa da zgradijo še kakšno nuklearko, kot da se čez 10 let "zadušim" v izpustih.
23.11.2017 18:07:17
spartan
Bomo pa indukcijsko pomnili avtomobile, tehnologija obstaja.
23.11.2017 19:24:04
KOMPRESOR
Glede na to, da imajo avtomobili vgrajene DPF-e in dvakrat pojejo pline, preden pridejo ven itd, itd. To kaj si mislijo, da bodo rešili zrak z avtomobili na čisto elektriko se močno motijo. Pogovarjamo se vedno samo o avtomobilih, kaj pa bomo naredili z zares najbolj groznimi onesnaževalci, ki nimajo nobenega predpisa za kakšno ekološko normo? Na miljarde ton umazanega goriva pokurijo letala, ki nimajo na motorjih že od druge svetovne vojne nobenega napredka, enako velja za kurilna olja v domovih!, kje so še najhujši! čolni vsaki 7 metrski čoln porabi najmanj 30 litrov na uro, kje so pa še ostale 300 metrske pošasti?. Zato lahko imamo vsi elektrote pa se nebo kaj dosti spremenilo, ker se ta problem ne rešuje na pravi strani.
23.11.2017 20:08:57
Fero
Seveda se bo spremenilo, v velikih mestih bo zrak čistejši.
24.11.2017 8:14:58
skrivo
Tale bodoči dosežek Honde sploh ni ne vem kaj. Poglejte koliko dometa doda že danes Teslin Model 3 long range v 15 minutah. Ko začneš enkrat furat EV poti nazaj ni več oz. ko imaš spet v rokah kakega dizelaša z ročnim menjalnikom, imaš občutek, kot da furaš neandertalski stroj. Drgač pa tehnično kr dobra debata pod tem člankom (tudi za Jožeja velja).
24.11.2017 14:43:19
KOMPRESOR
skrivo: jaz sem imel do električnih vozil, poseben odpor, ker pravi avto je absolutno turbo bencinar. No na koncu sem si pri Selmarju sposodil i3 94ah za cel vikend....nato pa aleluja res dobro in uporabno tale zadeva dela. Od zdaj naprej verjamem v prihodnost električnih vozil ker enostavno so ..........res dobri samo navadit se jih je treba. Ko BMW naredi prvo električno vozilo z večjim prtljažnikom je moj pa če stane ne vem koliko.
24.11.2017 16:36:04
skrivo
Kompresor: tako kot sem napisal - ko enkrat preizkusiš EV poti nazaj več ni . Ampak BMW-jev naslednji električar bo precej precej zasoljen, tako kot vsi BMWji (verjetno bo kar električna 3-ka - njami!) tako da če nimaš lepih mesečnih prihodkov, ti ga ne bi priporočil, ker ne bi bilo fajn, da postaneš suženj svojega avta. Je pa zelo dober električar novi Nissan Leaf (za 26k€ ima vse - ni da ni). V slo jih je naročenih že preko 20, pa šele 3 tedne pobirajo rezervacije.
24.11.2017 17:21:30
skrivo
Kompresor: tako kot sem napisal - ko enkrat preizkusiš EV poti nazaj več ni . Ampak BMW-jev naslednji električar bo precej precej zasoljen, tako kot vsi BMWji (verjetno bo kar električna 3-ka - njami!) tako da če nimaš lepih mesečnih prihodkov, ti ga ne bi priporočil, ker ne bi bilo fajn, da postaneš suženj svojega avta. Je pa zelo dober električar novi Nissan Leaf (za 26k€ ima vse - ni da ni). V slo jih je naročenih že preko 20, pa šele 3 tedne pobirajo rezervacije.
24.11.2017 17:21:31
KOMPRESOR
skrivo: jaz dobim i3-jko za 38.000eur pa se mi ne zdi cena pretirana, pa še na koncu avto res izstopa iz množice kot nek vesoljček. Je pa zaenkrat en problemček, prostor v prtljažniku je majhen 2va otroka +voziček mi ne gre ven. Drugače pa sam sebi ne morem verjet, da bi ga že kupil.
24.11.2017 17:41:19
skrivo
kompresor: ja, i3 je ok, samo ni družinski avto. V firmi imamo enega za razvojne potrebe z REXom in smo dobili pred kratkim skoraj grozilni vpoklic od BMWja. So napisali, da če ga do konca leta ne peljemo na servis (nekaj z rezervoarjem za gorivo je narobe), da bodo preklicali homologacijo (sploh nisem vedel, da lahko kaj takega storijo). Pa še dve težavi smo imeli z njim, tako da ne morem rečt, da je to nek ultra zanesljiv avto - sicer je pa v vseh današnjih avtih vse tako skomplicirano, da še dobro, da sploh delajo tako kot delajo... Če ti finance dopuščajo, ja, privošči si električnega BMWja, ne boš razočaran.
24.11.2017 18:31:20
shark911
Tudi jaz sem imel i3 na testu dva dni,super zadevica,imel je še Rex,ki se mi zdi odlična stvar tako za rezervo (pa magari če ga rabiš samo 1x mesečno),dokler ne začnejo množično prodajat 100% EV-jev z vsaj 300 km AC dosega pri -15 stopinjah,to bi šlo s približno 70 kWh baterijo...no tukaj bo pa po mojem neka meja,da avto ReX-a nebi več rabil! Če se vrnem na i3...fajn avto,ampak ima poleg porazno majhnega prtljažnika dva minusa:slabo se drži na AC,ker je ozek in ima zelo ozke gume...drug še večji minus je pa odpiranje zadnjih vrat,sploh na kakšnem napolnjenem parkirišču je kar veselica,ko se morajo vsi štirje potniki spraviti ven iz avta. Drugače pa itak,nova serija 3 naj bi bila tudi električna s 90 kWh baterijo. Upam da ne zajebajo in dajo v prodajo tudi električno različico karavana!
25.11.2017 20:38:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija