Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Novo v Sloveniji
OMV v začetku decembra uvaja novo dizelsko gorivo
Po tistem, ko je država sprostila oblikovanje cen naftnih derivatov na avtocestah, so se pri OMV odločili, da na izbrane bencinske servise pošljejo novo različico dizelskega goriva, ki je med drugim izjemno odporno na nizke zimske temperature.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in OMV
23. november 2017 | 14:18:03

Dizelsko gorivo MaxxMotion Performance Diesel bo kupcem na voljo na 15 bencinskih servisih, ki so postavljeni na našem avtocestnem križu, saj tam samostojno regulirajo cene svojih goriv. To obenem pomeni, da bo liter omenjenega novega dizelskega goriva 10 centov dražji od dizelskega goriva Sprint Diesel, ki tudi v prihodnje ostaja v redni ponudbi na vseh 103 bencinskih servisih OMV po Sloveniji.

Novo gorivo, ki v Slovenijo prihaja iz dunajske rafinerije Schwechat, je izdelano na način, da zmore prenašati ekstremno nizke temperature (tudi do -40 stopinj Celzija), obenem pa ta s posebno formulo zagotavlja odlično vzdržljivost in dolgo življensko dobo motorja. 

OMV MaxxMotion Performance Diesel se lahko pohvali s točko mašenja hladnega filtra (CFPP) do –40 stopinj Celzija, poleg tega pa poskrbi za večjo moč in zmogljivost avtomobilskega motorja. Inovativna formula zagotavlja čistočo in odpravlja obstoječe usedline, zato se posledično ustvarja manj emisij. S preprečevanjem korozije novo dizelsko gorivo povečuje življenjsko dobo in zagotavlja optimalno delovanje motorja v vseh letnih časih.

Prihod novega goriva v Slovenijo je pozdravila tudi generalna direktorica družbe OMV Slovenija Vanja Lombar: »Veseli nas, da lahko našim gostom ponudimo razširjen portfelj dizelskega goriva. OMV MaxxMotion Diesel prinaša resnične in merljive prednosti v vseh vremenskih razmerah – maksimalno moč, odlično vzdržljivost in daljšo življenjsko dobo motorja. Ponosni smo, da bo od decembra dalje na 15 bencinskih servisih OMV na razpolago najboljše dizelsko gorivo v Sloveniji.« 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jetman
Evo, pa se je začelo. Že tako imamo, razen Italije, nadražje gorivo v okolici, zdaj nam pa ponudijo na izbiro še dražjega. Me prav zanima, če se privarčuje 8%, kolikor je dražje.
23.11.2017 15:02:10
spartan
Za ljubitelje tuniranih dizlov je to dobra novica.
23.11.2017 19:21:24
Drocky
@jetman: sej maš v AT in D pri nekaterih ponudnikih tudi "performance" nafto poleg regularne. pač vzameš tisto pištolo, ki ti je ljubša definitivno je to dobra novost na trgu
23.11.2017 19:50:34
alfafil
Bla,bla.
24.11.2017 0:02:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija