Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Akcija Heroji furajo v pižamah
Alkohol in vožnja ne sodita skupaj
Zavod Vozim in kup drugih podpornikov se v prihodnjih dneh loteva nove akcije, s katero želijo na drugačen način osveščati mlade naj ne sedejo za volan pod vplivom alkohola, pač pokličejo svoje bližnje, da jih po zabavi pridejo iskat in jih varno pripeljejo domov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Toyota
29. november 2017 | 15:23:47

Namreč, kot kaže policijska statistika je vsaka tretja prometna nesreča povezana z alkoholom, v povprečju mladi, ki so udeleženi v težje nesreče, na invalidskem vozičku pristanejo pri 22 letih, vse nesreče pa se večinoma zgodijo v času vikenda. Vodja sektorja prometne policije na generalni policijski upravi, Ivan Kapun, je na današnji predstavitvi izpostavil, da razmere na terenu niso najboljše, saj so samo v zadnji akciji, ki je potekala okrog Martinovega, več kot tristotim voznikom, zaradi prevelike prisotnosti alkohola v krvi, odvzeli vozniška dovoljenja.

Spet po drugi strani pri Zavodu Vozim opažajo, da se je v zadnjih letih precej zmanjšalo število tistih staršev, ki svoje otroke sredi noči pripeljejo varno domov, zato želijo ponovno osveščati, da je to eden tistih ukrepov, s katerim bi bistveno zmanjšali tragične dogodke ali trajne posledice, ki nastanejo zaradi prometnih nesreč.

"Akcija Heroji furajo v pižamah na eni strani pove, da nisi heroj, če se pijan odpelješ domov po zabavi. Heroj je tisti, ki vstane sredi noči in gre po svoje bližnje na zabavo. To so počeli moji starši. Včasih nam je bilo malo nerodno, odvisno od tega, kako blizu je prišel baru v pižami. Ampak to so počeli, da smo varno prišli domov" je pojasnil Tine Lugarič, ki pri podjetju Luna TBWA vodi ta projekt.

Projektu se je pridružila Toyota oziroma njen slovenski zastopnik, ki je omenjenemu zavodu predal pet primerkov hibridnih Aurisov, a preden so jih prevzeli, so ta primerno pri podjetju BFD predelali za prilagojeno vožnjo para- in tetraplegikom, ki bodo v decembru na treh različnih lokacijah mladim ponujali prevoze domov in jih s tem spodbujali k drugačnemu razmišljanju.

Omenjeni projekt se bo izvajal naslednja tri leta po različnih občinah med mladimi, a bodo ob tem pripravljali tudi posebne delavnice.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija