Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Grafenove kroglice za hitrejše polnjenje
Razvoj komponent električnih pogonskih sklopov očitno postaja vse bolj razvejana mreža. Medtem, ko nekateri stavijo na solid-state baterije, Samsung verjame v moč litij-ionskih akumulatorjev.
Marko Hanželič
2. december 2017 | 13:17:03

Raziskovalci na the Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) so namreč razvili t.i. "grafenove kroglice", material, s katerim je mogoče prevleči elektrode, s čimer se kapaciteta poveča za 45 odstotkov, hitrost polnjenja pa se poveča za petkrat v primerjavi z običajnimi litij-ionskimi baterijami. V praksi naj bi to pomenilo popolno napolnitev baterije v vsega 12 minutah.

Raziskovalcem je grafen (grafitu podobna snov iz čistega ogljika, postavljenega v mrežo pravilnih šesterokotnikov)  uspelo sintetizirati v tridimenzionalne kroglice, ki pod mikroskopom spominjajo na pokovko, pomembno pri vsem skupaj pa je, da je sam postopek brez večjih stroškov mogoče vkomponirati v obstoječo proizvodnjo litij-ionskih baterij. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Zamzung kar naj lepo to uporabi za svoje mobilne telefone, avtomobile pa naj pusti pri miru.
4.12.2017 7:44:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija