Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Twizy po PSA-jevo
Če se vam zdi Renaultov Twizy zanimiv način potovanja po mestu, boste brez težav vzljubili tudi novega konceptnega električnega predstavnika iz hiše PSA.
Marko Hanželič
8. december 2017 | 6:35:03

Predstavili so ga v sklopu konzorcija EU-Live, del sredstev zanj pa so pridobili tudi od Evropske komisije. Gre za del projekta Push-to-Pass, katerega namen je odkrivanje novih možnosti na področju mobilnosti, zadeva pa se uvršča nekje med vozila z dvema in štirimi kolesi.

Vozilce v dolžino meri 2,4 metra, v širino 85 centimetrov, pelje se bojda kot trikolesni skuter, z njim pa se je mogoče podati tudi na avtocesto. V notranjosti voznika pričaka ogrevana kabina z varnostno blazino in varnostnim pasom, poganja pa ga enovaljnik največje moči 31 kW (42 KM) in dva elektromotorja, nameščena v kolesih, le-ta pa energijo črpata iz 48-voltne baterije. Skupni doseg je 300 kilometrov, pri čemer gre 70 km na rovaš elektrike.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija