Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mercedesov mišičnjak je dobil Akrapovičevo podporo
Čeprav se legenda bolj ali manj poslavlja in se zanj že pripravlja nadaljevanje, so mojstri v Ivančni Gorici izdelali dodatek, ki ga lastniki G63 AMG pravzaprav skoraj morajo kupiti in namestiti.
Uredništvo Akrapovič
10. december 2017 | 9:57:08

Izpušni sistem je bil razvit tako, da izpolnjuje zahteve tega vozila, Akrapovičevi inženirji pa so poskrbeli za edinstven zvok, ki zbudi čute in se odlično ujema s tremi načini vožnje, ki jih vozilo omogoča. Vgrajena ima posebna izpušna ventila (serijski izpuh ju nima), za katera so Akrapovičevi strokovnjaki za zvok razvili poseben program, s katerimi ju lahko voznik upravlja in tako potegne kar največ iz vseh treh načinov vožnje (Comfort, Sport in Manual) ter uživa v odličnem zvoku v vseh voznih pogojih. Ko sta ventila odprta, nastane globok in močan zvok, ko pa sta zaprta, zvok omogoča mirnejšo in udobnejšo vožnjo. Na voljo je tudi opcijski Akrapovičev Sound Kit, s katerim lahko še dodatno izboljšate zvočno kuliso Mercedesa AMG G 63. Opozoriti je treba, da z njegovo uporabo homologacija ECE ni več veljavna. Dodatek vozniku omogoča večjo fleksibilnost pri nastavljanju zvoka, saj lahko z daljinskim upravljavcem ali posebno aplikacijo med vožnjo ventila preprosto vklopi ali izklopi.

 

Mercedes-AMG G 63 ima osemvaljni biturbo motor, ki daje zavidljivo moč in navor, z Akrapovičevim izpušnim sistemom Evolution Line pa se njegova zmogljivost v celotnem območju delovanja še poveča. Moč se poveča za 8,2 kW pri 4.200 vrt/min, navor pa za 19,3 Nm pri 4.100 vrt/min, kar še bolj zbudi čute in poudari značaj avtomobila.

 

Izpušni sistem ima homologacijo ECE in je v celoti izdelan iz visoko odpornega ultralahkega titana, zaradi česar je kar 16,4 kg ali 52,9 % lažji od serijskega. Celoten sistem je peskan, izhodi pa so prevlečeni s posebnim premazom, ki poveča trpežnost, kar pride še zlasti prav pri vožnji na zahtevnem terenu. Elegantna izhoda, izdelana v Akrapovičevi livarni, sta vidna na obeh straneh vozila. Poskrbita za športni videz in brezhibno zapolnita omejen prostor. Izpušni sistem Evolution Line iz titana je izdelan tako, da se uspešno spopada z zahtevnimi izzivi terenske vožnje, pri čemer so v ospredju vzdržljivost, zanesljivost in moč, kar zagotavlja, da izpušni sistem kar najbolje izkoristi vse prednosti vozila Mercedes-AMG G 63.

 

Za še večjo zmogljivost in še boljši zvok sta na voljo tudi opcijska kompleta dveh visokopretočnih izhodnih cevi iz visokokakovostnega in trpežnega nerjavnega jekla, ki povečata moč in izboljšata zvok. Izhodne cevi so na voljo s katalizatorji ali brez njih, poskrbijo pa za globoko športno rohnenje, ki se odlično ujema z lastnostmi visokozmogljivega osemvaljnika. S kompletom brez katalizatorjev se moč poveča za 15,8 kW pri 5.350 vrt/min, navor pa za 39,6 Nm pri 4.050 vrt/min. Pri namestitvi izhodnih cevi je treba nastaviti elektronsko krmilno enoto (ECU).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija