Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napoved
Dars bo končno začel odstranjevati cestninske postaje
Od prvega aprila prihodnje leto bodo Darsovci prešli na nov elektronski način cestninjenja za težka vozila s težo nad 3,5 tone, to pa posledično pomeni slovo cestninskim postajam.
Peter Pirkovič
11. december 2017 | 10:55:31

Kot zagotavljajo na Darsu bodo po uvedbi sistema DarsGo za tovorna vozila in avtobuse, začeli postopoma odstranjevati vse cestninske postaje, a prednost bodo imele tistem, ki predstavljajo največjo motnjo v prometu. To posledično pomeni, da bodo po vsej verjetnosti odstranjevali tiste na avtocestnem križu, šele na to vse tiste na izvozih. A to še ne pomeni, da bodo ta območja v celoti prosto prevozna. Po navedbah Darsa bo širše območje sedanjih cestninskih postaj temeljito rekonstruirano, saj nameravajo na teh lokacijah vzpostaviti točke nadzora, kjer bodo poleg cestninskih nadzornikov prisotni še policisti, prometni inšpektorji in cariniki.

In kako pravzaprav deluje sistem elektronskega cestninjenja? V novem sistemu bodo uporabniki cestnino plačevali po dejansko prevoženi razdalji in glede na onesnaženje zraka, ki ga povzroči njihovo vozilo. Vsako težko vozilo, ki bo po 1. aprilu 2018 uporabljalo slovenske avtoceste in hitre ceste, bo moralo biti opremljeno s posebno napravo DarsGo. Slednja bo s pomočjo mikrovalovne tehnologije komunicirala s 127 cestninskimi portali na avtocestnem omrežju, kar bo podlaga za obračun cestnine za posamezen cestninski odsek. Še pred tem pri Darsu pozivajo vsa prevozniška podjetja naj se čimprej registrirajo v sistem DarsGo, podlaga za takšen korak pa bo predložitev prometnega dovoljenja in dokazilo o emisijskem razredu EURO, za vozila, registrirana v Sloveniji, pa le prometno dovoljenje. Strošek naprave DarsGo znaša 10€.

Slovenija bo obenem prva država v Evropi, ki bo iz delujočega sistema cestninjenja na cestninskih postajah z zapornicami prešla v popolnoma prosti tok brez zapornic. Ostale primerljive države, kot so Avstrija, Poljska, Madžarska, Češka, Slovaška in Belgija, so pred uvedbo elektronskega sistema za tovorna vozila poznale vinjete (Nemčija pa na primer težkim vozilom celo ni zaračunavala uporabe avtocest).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Naj že enkrat poderejo te cestninske postaje, ki samo povzročajo samo motnje prometa in ničesar drugega.
11.12.2017 11:10:43
skrivo
Še vedno brezvezno kompliciranje. Zakaj ne morejo uvesti vinjete (dražje) tudi za tovornjeke in avtobuse? Zato ker bi bilo preveč učinkovito in ne bi bilo nakupov te drage opreme in kasnejšega vzdrževanja in s tem povezanih provizij. Sem podal vprašanje in odgovor......tako pač je in mi se bi hvalili, da smo prvi v EU......prvi pri korupciji seveda....
11.12.2017 13:52:15
sr1
Kakor želijo naj jih preuredijo, le da bo omejitev 130 km/h. Drugače se ne bo nič spremenilo. Že stacionarni radarji povzročajo zastoje, koliko bi jih šele nadzorne točke.
11.12.2017 20:41:29
CarlosCar
To je res.
11.12.2017 20:46:51
denis1304
s temi portali so nasrali celo avtocesto in hkrati spet zapravili miljone, namesto, da bi jih postavili na vhodnih hiškah na AC. to da bodo lahko kaznovali nekega tovornjakarja zaradi 98,7 km/h namesto 90 km/h je tudi neumnost, ker poln vlačilec itak komaj pelje 90
12.12.2017 8:03:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija