Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ares Design Project Panther
Oživitev Pantere
Pri ARES Design so predstavili prve renderinge novega superšportnika ki korenine vleče še iz nekoč dobro znane in priljubljene Pantere.
Marko Hanželič
12. december 2017 | 16:52:22

Poklon De Tomasu Panteri je tudi ime samega početja, ki so ga pri ARES Designu poimenovali Project Panther, za vsem skupaj pa stoji kontroverzni švicarski poslovnež Dany Bahar, ki se ga spomnimo po divjih letih na čelu Lotusa. 

Moderno interpretacijo Pantere bo poganjal desetvaljnik prostornine 5,2 litra, sodeloval pa bo s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom, le-ta pa bo moč in navor prenašal na vse štiri okončine. Vse skupaj je vzeto iz Lamborghinija Huracan, podobno kot primerek iz Sant'Agate pa bo tudi Project Panther slonel na podvozju in šasiji iz aluminija in karbonskih vlaken. 

Navzven se zdi Project Panther oblikovno uspel poskus obuditve slavnega modela znamke De Tomaso, poraja pa se vprašanje, ali ga bodo Bahar in druščina uspeli spraviti v (malo)serijsko proizvodnjo. ARES Design se sicer ukvarja s predelavami avtomobilov, za Project Panther pa obljubljajo, da bo nared do konca letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Oživitev legende? Zakaj pa ne? Kupec se vedno najde.
12.12.2017 17:02:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija