Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Preskusna trčenja
Prvič v zgodovini niso podelili niti ene zvezdice
Pri EuroNCAP so imeli letos precej pestro leto, saj so tik pred koncem leta objavili nove analize varnosti za 15 modelov. Nekateri so pričakovano dosegli visoko raven varnosti, veliko jih je padlo v zlato sredino, najslabše pa se je do zdaj odrezal Fiat Punto.
Peter Pirkovič EuroNCAP
13. december 2017 | 12:05:53

No, prav temu modelu mojstri EuroNCAP niso podelili niti ene zvezdice, kar pomeni, da se v tem avtomobilu ob trku lahko udeleženci težko poškodujejo ali izgubijo življenje. Poleg slabe varnostne zaščite, so pri EuroNCAP izpostavili dejstvo, da ta nima na voljo niti enega sodobnega aktivnega varnostnega sistema.

Razmeroma slabo so se odrezali tudi nekateri novi in nekoliko starejši modeli, ki so dosegali po tri oziroma štiri zvezdice. V teh primerih so bili predstavniki kritični do dejstva, da večina teh v serijski opremi ni poglavitnih varnostnih sistemov. Prvovrstno razočaranje je brez dvoma Dacia Duster druge generacije, ki na seznamu nima varnostnih asistenc, varnost pa peša tudi trčenju s pešci in pri otrocih. V klub treh zvezdic se uvrščajo še Fordova C-Max in Grand C-Max, DS3, Toyota Aygo (po ponovljenem preskusu 4 zvezdice), Opel Karl, Alfa Giulietta, MG ZS in Kia Stonic, ki je po ponovnem preskusu z dodatno opremo vendarle prejela 5 zvezdic.

A vendar je v tej zadnji analizi varnosti tudi nekaj varnostnih prvakov. Najvišjo oceno varnosti so dosegli Toyota Yaris, BMW serija 6, Hyundai Kona, Kia Stinger in Jaguar F-Pace.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
aichi
Končno so začeli kaznovat politiko doplačila za vsak varnostni sistem...
13.12.2017 12:57:40
alfafil
Kako se ne prodaja F. Punto? Saj ga je še letos kupil tast, kljub mojemu nasvetu, da ne. In neki dan ga je razbil v križišču, točno tako kot je na posnetku, hitrost pa je bila nekaj višja, baje. Tast še leži v bolnici z petimi počenimi rebri (pljuča so tudi načeta), prsnico in, upamo, z manjšo poškodbo vratnega vretenca. Na nek način, mu je Punto rešil življenje, odvisno, kako gledaš.
13.12.2017 13:23:23
2fast4y
Prepoved trženja varnostnih sistemov! Saj že tržijo pepelnike,ogledalca v senčnikih,usb priljucke....sploh zdrgneni nemci.
13.12.2017 14:32:02
alfafil
Ampak, ko gledam Yarisa pri trku spredaj, je še bolj razbita kot Punto.
13.12.2017 17:32:57
aichi
Punto ni pogrnil na trčenju, pogrnil je, da je zastarel avto brez asistenčnih sistemov, ki so danes "must have"
13.12.2017 20:33:06
macolar
Sam se velikokrat vprašam če bi sploh znal uporablat en nov na polno opremljen avto. Že ta fora z prestavljanjem v prvo za vžig bi mi delala probleme...nepotrebno kompliciranje če kdo mene vpraša.
13.12.2017 21:08:23

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija