Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Samovozeči prototipi za švedske družine
Pri Volvu so začeli s predajo prvih primerkov avtonomnih vozil izbranim družinam na Švedskem, ki bodo služile kot vzorčna populacija pred množično uvedbo samovozečih avtomobilov.
Marko Hanželič
14. december 2017 | 7:10:01

Pred meseci so iz Göteborga sporočili, da bodo izbrali 100 ljudi, ki bodo v najem dobili samovozeče primerke v okviru programa Volvo Drive Me. Prvi dve družini, ki sta prejeli modela XC90, živita prav v mestu, kjer ima Volvo svoj sedež.

Kljub temu, da gre za vozila, ki so namenjena popolnoma avtonomni vožnji, so se najemniki s pogodbo zavezali, da bodo imeli roke na volanskem obroču in da bodo nadzirali delovanje avtomobila, udeleževati pa se bodo morali tudi posebnih izobraževanj in usposabljanj.

Volvo sicer napoveduje, da bo prvi serijski samovozeči model predstavil čez dobra tri leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
In, ko bo Volvo vozil izključno sam, me ne bo več zanimal. Razumete, tisti, ki nam vsiljujete samovozeče škatle? Kaj vam ni jasno, da mi (nam) je potem vseeno kdo in kaj me vozi?
14.12.2017 8:41:24
aichi
ok, eno smo stara šola vozniki, a glede na to, da 90 % voznikov sploh ne bi smelo biti na cesti, je to nujna in komaj čakana rešitev - vzet opici volan iz rok.
14.12.2017 10:59:33

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija