Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   GM v Evropi
Nekoč se vrnemo
Generalni motorji imajo na Stari celini res dolgo tradicijo, a z odhodom Chevroleta in prodajo Opla koncernu PSA, je ameriški vpliv na evropskih trgih tako rekoč zanemarljiv.
Marko Hanželič
14. december 2017 | 7:23:38

Dejstvo je, da je bil GM z Oplom in Vauxhallom v zadnjih letih konstantno v rdečih številkah, a šefica enega največjih ameriških proizvajalcev avtomobilov, Mary Barra, ne izključuje možnosti, da se General Motors v naslednjih letih spet vrne v Evropo.

Iz njenega govora v Detroitu je bilo sicer razbrati, da se GM-u ne mudi, saj je poudarila, morajo pred tem pripraviti strategijo in nato izkoristiti tudi nove segmente trga, recimo samovozeča in električna vozila. 

Barro so na srečanju s sedmo silo pobarali tudi o umiku z indijskega in južnoafriškega trga, kjer GM prav tako ne blesti. Glede na odgovor prvo damo GM zanima samo dobiček, saj je na vprašanje odgovorila v slogu - če tam ni priložnosti, jih je potrebno najti drugje. Zanima nas izključno ustrezen dobiček.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija