Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   UPDATE
RS-ove težave z motorji
Ko je pred dvema letoma Focus RS zapeljal na ceste kot ultimativni cestni rally dirkalnik, težav z 2,3-litrskim Ecoboostom še ni bilo na vidiku.
Artur Švarc
14. december 2017 | 10:59:56

Pri Fordu so pred nekaj dnevi potrdili, da lahko 2,3-litrski motor razvije težavo, pri kateri spušča v sistem hladilno tekočino, težava pa je bila opazna pri zgodnjih RS-ih in že po 9 tisoč prevoženih kilometrih. Navzven se to vidi kot bel dim pri hladnem motorju, ko se v sistemu žge hladilna tekočina. Pri Fordu so potrdili, da zadevo rešujejo. Popravilo bo namenjeno tudi novim Focusom, ki še niso razvili težave.

Ford je že zamenjal številne motorje, težava pa naj ne bi bila v tesnilu glave, pač pa obliki bloka, ta se skozi številne cikle gretja in ohlajanja deformira do te mere, da tesnilo glave ne tesni več dobro. Težava je omejena le na 2,3-litrske Ecobooste iz Focusa RS, medtem ko ima Mustang enak motor, a iz drugačnih zlitin.

Odgovor tehnične službe zastopnika Summit Motors: do sedaj smo zaradi omenjenega simptoma na vozilih Focus RS prejeli le dva garancijska zahtevka. V obeh primerih smo skladno s Fordovim priporočilom lastnikoma vozil brezplačno zamenjali celoten motor.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija