Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napoved
Boj za prestol na alternativni strani pogona
Tako Volkswagen, ki napoveduje, da bodo v nekaj letih postali največji avtomobilski igralec na področju elektrike, zdaj podobno napovedujejo tudi pri japonski Toyoti.
Uredništvo Toyota
18. december 2017 | 10:05:17

Namreč, cilj je, da do leta 2030 želijo 50 odstotkov prihodkov od prodaje ustvariti z vozili, kot so hibridi, priključni hibridi, električni avtomobili in avtomobili na gorivne celice, je sporočil predsednik Toyote Akio Toyoda. Toyota po vsem svetu letno proda okoli 10 milijonov vozil, med tistimi, ki jih poganja (tudi) elektrika, pa je največ hibridov, kjer glavno vlogo igra Prius.

To pomeni, da bi morali do leta 2030 prodati okoli 5,5 milijona vozil iz tega segmenta letno. 4,5 milijona bi bilo hibridov in priključnih hibridov, milijon pa povsem električnih vozil in vozil na gorivne celice. Ta cilj si je Toyota zastavila ob začetku pogovorov z velikanom s področja elektronike Panasonicom glede morebitnega sodelovanja pri razvoju, proizvodnji in recikliranju avtomobilskih baterij.

"Globalna avtomobilska industrija gre skozi temeljite spremembe, kot smo jim priča le enkrat v stoletju. Ključ do elektrifikacije vozil v prihodnje bodo baterije. Da bo Japonska preživela to obdobje temeljnih sprememb brez naravnih virov, moramo razviti konkurenčne baterije in vzpostaviti sistem za stabilno dobavo," je ocenil Toyoda.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Končno jih je srečala pamet, upam da ni prepozno. Ampak vodik bodo pa očitno še kr furali dalje. Ko bo prvič res orenk en avto na vodik eksplodiral, bo hitro vsega konec. Baterije so najvarnejše ker gorijo počasi, če se že vžge, potem sledi dizel, bencin, avtoplin je že hudič, ampak vodik pa tako eksplodira, da si je težko predstavljati!!!
18.12.2017 10:27:41
Jože
Da bo elektrika tista katera bo napajala vozila v prihodnje, to ni dvoma. A tu je za 1x še vedno račun brez krčmarja. Čakam na članek, na objavo, na temeljni kamen ali kar koli bi namigovalo na to, da bomo v kratkem gradili nove naprave za pretvarjanje nuklearne, hidro, vetrne, lesne ali katere koli druge NE-ogljične energije v električno energijo. Do takrat je to le mrtva črka na papirju in prosperirajo lahko do takrat samo dizelski priključni hibridi (ti bi bili najbolj varčni, emisije NOx pa se da lepo tretirat v katalizatorju) - to je pa tudi največ kar bi bilo za obstoječi, javni E-energetsku ustroj vzdržno. Pa naj se tu ne javljajo ponovno tisti, kateri imajo domače elektrarne (sem vesel a ostanimo pri povprečnem človeku) in vsi tisti kateri mislijo da bodo z 1x35A varovalko polnili 3 vozila v realnem času doma. Za tako stanovanje potrebujemo vsaj 3x100A.
18.12.2017 11:54:19
klemens
Nič ne kaže da bo tako, bi bilo potrebno samo v EU postaviti temeljne kamne za začetek 20 nukleark in potem vsakih 5 let še po 20, drugače ne bo štroma dovolj. Ali pa vsake 5 let po 50 termoelektrarn. Kje je še vsa infrastruktura...še bo Save preteklo do takrat.
18.12.2017 12:18:15
911carrera
Ni problem razvijati e-vozil, problem je in bo to polniti. Vetrnih elektrarn nimamo, ker ptiče odganja, termoelektrarne in rudnike zapiramo oz. smo jih zaprli, nuklearke so prenevarne, za HE je zmanjkalo evropskih sredstev,... In od kje potem elektrika? Jo bo bog dal?
18.12.2017 16:28:34
aichi
Vetrne so največji polom, povprečna učinkovitost je 13% !!!!
18.12.2017 16:32:37
911carrera
Drži, ja.
18.12.2017 18:48:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija