Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
BMW tlakuje pot do prodajnega prestola na Kitajskem
Glede na prodajno statistiko v prvih enajstih mesecih letošnjega leta, vse kaže, da bodo Bavarci na največjem avtomobilskem trgu spodnesli Audi s prestola. To pa ne pomeni, da jim tako dobro gre tudi globalno.
Peter Pirkovič
18. december 2017 | 10:19:58

V prvih 11 mesecih so ti na Kitajskem prodali 542.362 vozil, kar predstavlja 15-odstotni tržni delež, v novembru pa so zabeležili še 12-odstotni porast prodaje v primerjavi z enakim obdobjem lani. Za ovratnik jim precej diha Mercedes (539.728 vozil), do zdaj prvi na prodajni lestvici Audi pa je zabeležil prodajo 528.706 primerkov.

Kljub dobri prodaji na Kitajskem, pa družba globalno še vedno lovi korak z Mercedesom, ki se je po 11 mesecih znova znašel na vrhu lestvice premium znamk. Medtem ko je BMW do konca novembra prodal 1,89 milijona vozil, je Mercedes Benz zabeležil 2,1 milijona prodanih vozil, Audi pa je s tretjim mestom na lestvici zabeležil 1,7 milijona prodanih primerkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija